Δείτε το φωτογραφικό υλικό με την ηθοποιό Μαρία Ναυπλιώτου, έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί. Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες είναι από την «Ημέρα της Ελλάδας στην EXPO της Σαγκάης», η οποία γιορτάστηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα με δύο κορυφαία καλλιτεχνικά δρώμενα.
Οι Human Touch (Γιώτης Κιουρτσόγλου, David Lynch), ένα από τα σημαντικότερα αυτοσχεδιαστικά συγκροτήματα της Ελλάδας, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους δεξιοτέχνες Βαγγέλη Καρύπη, Μίλτο Παπαστάμου και Chaik Yazdjian.
Οι Human Touch + Φίλοι, όπως ονομάστηκε το σχήμα παρουσίασαν ένα μοναδικό μουσικό θέαμα που αντλούσε από την ελληνική και βαλκανική παράδοση, σμίγοντάς τη με τη σύγχρονη jazz.
Ο εορτασμός της Ημέρας της Ελλάδας κορυφώθηκε το βράδυ με την πρωτότυπη παράσταση «Η ηχώ του ζωντανού μύθου», ένα ψηφιδωτό όπου εντάσσονταν εικόνες και ηχοχρώματα που παρακολουθούσαν το πέρασμα από την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο στη νεότερη και τη σύγχρονη Ελλάδα.
Το έργο έκανε λόγο για Θεούς και ανθρώπους που δοξάζουν τον έρωτα. Τον έρωτα που γεννάει και καταστρέφει, τον έρωτα που υμνείται στα κείμενα της Σαπφούς τον 6ο αιώνα π.Χ., του Ησιόδου τον 8ο, του Σοφοκλή τον 5ο. Η Αφροδίτη, η Άρτεμις, ο Άδωνις, οι Νύμφες, οι Μούσες,  όλοι συμμετέχουν στο αέναο ερωτικό γαϊτανάκι.
Το έργο βασιζόταν σε κείμενα των: Όμηρος, Ησίοδος, Πίνδαρος, Σαπφώ, Σοφοκλής, Ευριπίδης, Ανώνυμοι Βυζαντινοί Υμνογράφοι, Διονύσιος Σολωμός, Κ.Π. Καβάφης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης
Τα κείμενα, που λειτουργούσαν ως συνδετικός ιστός ανάμεσα στις σκηνές της ελληνικής παράδοσης, απήγγειλε η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου, πρωθιέρεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Η παράσταση «Η ηχώ του ζωντανού μύθου» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ενώ διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.