Αντιπροσωπευτικά έργα του κορυφαίου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, που ανήκουν στη συλλογή της Εμπορικής Τράπεζας, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 και περιλαμβάνει 20 πίνακες, που ανήκουν από το 1980 στη συλλογή έργων τέχνης της Εμπορικής Τράπεζας. Την έκθεση πλαισιώνει μια σπάνια έκδοση της Εμπορικής Τράπεζας με τίτλο «Θεόφιλος», όπου παρουσιάζονται 300 έργα του λαϊκού ζωγράφου σε κείμενα του αείμνηστου Γιάννη Τσαρούχη.

Ο κ. Νικόλαος Εμπέογλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας, δήλωσε σχετικά με την έκθεση:

«Η Εμπορική Τράπεζα, στην 100 και πλέον χρόνων ιστορία της, έχει να επιδείξει ένα έργο ουσίας, συνέπειας και πίστης στον πολιτισμό. Η παρουσίαση στο ευρύ κοινό του συνόλου της συλλογής της με έργα του Θεόφιλου αποτελεί μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Εμπορικής Τράπεζας για στήριξη και προβολή της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς. Η Εμπορική Τράπεζα, μέλος της Credit Agricole, του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου στη Γαλλία κι ενός από τους σημαντικότερους διεθνείς υποστηρικτές των Τεχνών και του Πολιτισμού για περισσότερα από 100 χρόνια, συνεχίζει με συνέπεια τη στήριξη και την ανάδειξη της πολιτιστικής δημιουργίας, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής για σύνδεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Εμπορική Τράπεζα διακρίθηκε και φέτος από ανεξάρτητο φορέα αξιολόγησης ως πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και πέμπτη στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.