Η περίφημη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου (LSO) θα δώσει δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 12 και στις 13 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης στις 20.30, υπό τη διεύθυνση του Βρετανού αρχιμουσικού της, Ντάνιελ Χάρντινγκ.

Σε ένα από τα κορυφαία μουσικά γεγονότα του φετινού χειμώνα ο Ντάνιελ Χάρντινγκ στο πόντιουμ, η Ελέν Γκριμό στο πιάνο και η Ζανίν Γιάνσεν στο βιολί ενώνουν τις δυνάμεις και συνδυάζουν την παράδοση με την τόλμη και τη φρεσκάδα των προσωπικοτήτων τους.

Η LSO θα παρουσιάσει έργα των Ρίχαρντ Στράους, Σούμαν, Βάγκνερ και Μπραμς στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».
Στη πρώτη συναυλία γίνεται ένας διάλογος ανάμεσα στο Ρίχαρντ Στράους («Δον Χουάν» και «Τάδε έφη Ζαρατούστρα») και τον Σούμαν (κοντσέρτο για πιάνο, έργο 54), με την χαρισματική, Ελέν Γκριμό, στο πιάνο.

Στη δεύτερη βραδιά «συνομιλούν» Ρίχαρντ Βάγκνερ («Ειδύλλιο του Ζίγκφριντ»), ο Ρίχαρντ Στράους («Θάνατος και Εξαΰλωση») και ο Γιοχάνες Μπραμς («Κοντσέρτο για βιολί»), με την εξαιρετική Ζανίν Γιάνσεν στο βιολί.

Δυστυχώς τα εισιτήρια και για τις δύο βραδιές έχουν εξαντληθεί. Η περίφημη London Symphony Orchestra στα εκατό και πλέον χρόνια ζωής της έχει να επιδείξει, πέραν της λαμπρής καλλιτεχνικής της πορείας, με εμφανίσεις στην έδρα της -το Μπάρμπικαν του Λονδίνου- αλλά και σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο, σημαντικό εκπαιδευτικό έργο και ηχογραφήσεις που έχουν αφήσει εποχή. Με τη συγκεκριμένη ορχήστρα έχουν συνεργαστεί μεγάλοι αρχιμουσικοί, όπως ο Μπέρναρντ Χάιτινκ, ο Πιερ Μπουλέζ, ο Αντρέ Πρεβέν και ο Σάιμον Ρατλ.