Ο Τζέισον Μόμοα αναλαμβάνει τον ρόλο πάνω στον οποίο έχτισε πριν χρόνια την καριέρα του ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Γεννήθηκε το 1979 στη Χονολουλού, μεγάλωσε με την μητέρα του στην Αϊόβα αλλά επέστρεψε στις ρίζες του για να φοιτήσει στην Χαβάι, ενώ το 1999 κέρδισε το βραβείο Hawaii’s Model of the Year.

Όντας περισσότερο γνωστός για την συμμετοχή του στις τηλεοπτικές σειρές “Baywatch Hawaii” και “Stargate Atlantis”, ο πολυπόθητος ρόλος του Conan αναμένεται να τον κάνει διάσημο παγκοσμίως. Ο Τζέισον έχει δύο παιδιά με την Λίζα Μπονέ, πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειρά “The Cosby Show”.

Συμπρωταγωνιστούν οι Στίβεν Λανγκ (“Avatar”), Ρόουζ ΜακΓκόουαν (“Planet Terror”), Ρον Πέρλμαν (“Hellboy”) και Ρέιτσελ Νίκολς (“Star Trek”). Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Μάρκους Νίσπελ, σκηνοθέτης των remake “Παρασκευή & 13” και “Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι”.

Η ταινία “Conan” έχει ως στόχο να συστήσει τον θρυλικό ήρωα στο νεότερο κοινό που πιθανότατα να μην τον γνωρίζει – ενθουσιάζοντας όμως παράλληλα τους οπαδούς της παλιάς ταινίας, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον αγαπημένο τους ήρωα να ξαναγεννιέται με τις σύγχρονες πλέον τεχνικές κινηματογράφησης – και να αναβιώσει την σειρά ταινιών.

Η νέα αυτή ταινία περιγράφει τις περιπέτειες του Conan στην ήπειρο Hyboria, όπου αναζητά εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του και την σφαγή των συγχωριανών του.

Ο “Conan” αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο 2011, αλλά ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία εξόδου.