Ο βρετανός αναβάτης της ΚΤΜ, Sam Sunderland ήταν ο ταχύτερος την πρώτη ημέρα του Dakar 2015, με τον Paulo Goncalves της Honda στο κατόπι του, και τρίτο το φαβορί για τον αγώνα, Marc Coma της ΚΤΜ.

Φυσικά μιλάμε πάντα για την πρώτη μέρα (4 Ιανουαρίου 2015), στον πιο σκληρό αγώνα αντοχής του κόσμου, το Rally Dakar, οπότε οι θέσεις είναι ιδιαίτερα ακαδημαικές, ενώ τα πάντα μπορούν να αλλάξουν -και αλλάζουν- εν ριπή οφθαλμού. Παρόλα αυτά οι πρώτες ειδικές είναι αρκετά σημαντικές, ενώ όπως λένε και οι διοργανωτές, δεν μπορεί κανείς να κερδίσει το Dakar από την πρώτη μέρα, μπορεί όμως εύκολα να το χάσει.

Η πρώτη ειδική (Buenos Aires-Villa Carlos Paz), μήκους 175 χιλιομέτρων, έδωσε την πρώτη χαρά στο Βρετανό Sam Sunderland, που πέρυσι έτρεχε με Honda, και φέτος με ΚΤΜ. Επρόκειτο για τη δεύτερη νίκη του Sunderland σε ειδική στο Dakar, ενώ έδειξε έτσι και τα δόντια του στους αντιπάλους του, αλλά και στον μεγάλο, ομόσταυλο του για το 2015, Marc Coma που θεωρείται το φαβορί του αγώνα.

Ο χρόνος του Sunderland ήταν 1.18.57, με τον Paulo Goncalves της Honda, που θέλει να πάρει το αίμα του πίσω, καθώς το 2014 εγκατέλειψε όταν η μοτοσικλέτα του πήρε φωτιά, να έπεται, μόλις 5 δευτερόλεπτα πιο πίσω!

Ο Marc Coma ήταν ένα λεπτό και 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sunderland, ενώ την πεντάδα έκλεισαν ο «Bang-Bang» Barreda της Honda, και ο φοβερός Γάλλος Alain Duclos με Sherco! Η Laia Sanz βρέθηκε στην 16η θέση της πρώτης ειδικής.

Στα ATV ο περυσινός νικητής Ignacio Casale πήρε την πρώτη ειδική του 2015, με τον περυσινό δεύτερο αναβάτη Rafal Sonik να τον ακολουθεί ένα λεπτό πιο πίσω. Τρίτος ήταν ο Sergio Lafuente, που πέρυσι είχε εγκαταλείψει λόγω μηχανικής βλάβης.

Ο Βρετανός Sam Sunderland, που τρέχει με ΚΤΜ φέτος, έκανε την έκπληξη στο πρώτο stage του Rally Dakar 2015, τερματίζοντας πρώτος, με τον Paulo Goncalves της Honda στο κατόπι του, και τρίτο το μεγάλο φαβορί για τον αγώνα, Marc Coma με ΚΤΜ.

Πηγή: mototriti.gr