Αντί του αναβαθμισμένου Silverstone, τη διεξαγωγή του βρετανικού γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbike από το 2014 και μετά αναλαμβάνει το Donington Park.

Η πίστα του Leicestershire είχε φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα WSBK επί βρετανικού εδάφους το 1988. Όμως το 2010 έχασε τη θέση του στο αγωνιστικό ημερολόγιο των Superbike, όταν στην προσπάθεια της διεύθυνσής του να αναλάβει τα δικαιώματα για το βρετανικό γύρο της F1, υπέστη μεγάλη οικονομική ζημιά.

Αντικαταστάθηκε αμέσως από το Silverstone και μολονότι το 2011 επανήλθε στο ημερολόγιο του Π.Π. Superbike, ο αγώνας που διεξαγόταν εκεί ονομαζόταν «ευρωπαϊκός» και όχι βρετανικός.

Η διεύθυνση του Silverstone δεν ανανέωσε το συμβόλαιό της πίστας με τη Dorna, καθώς οι θεατές του εκεί αγώνα μειώνονταν από χρόνο σε χρόνο, εν αντιθέσει προς το Donington Park. Με την εκπνοή του σχετικού συμβολαίου o managing director της πίστας Richard Phillips ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον αγώνα Superbike, κι έτσι, σε μια αντιστροφή των προ τετραετίας ρόλων, ο βρετανικός γύρος απονεμήθηκε αυτοδίκαια στο Donington Park.

Σύμφωνα με τον Phillips η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή δύο κερδοφόρων αγώνων Παγκοσμίου Superbike στην Βρετανία.

Πάντως το Silverstone θα συνεχίσει να φιλοξενεί τον αγώνα MotoGP που είχε αναλάβει επίσης το 2010, όταν το Donington Park βούλιαζε στα χρέη.