Σε ένα συναρπαστικό αγώνα που απόλαυσαν όλοι, αθλητές, ομάδες και θεατές ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross για τις νεανικές κατηγορίες Mini και Junior.

Στην όμορφα διαμορφωμένη πίστα του Λιτοχώρου, 17 αθλητές έδωσαν μια σειρά από σκληρές μάχες με τελική επικράτηση των φαβορί, όχι όμως όσο εύκολα θα περίμενε κανείς.

Mini

Έχοντας κάνει πολλή και σκληρή δουλειά όλο τον χειμώνα, ο παρά κάτι ημέρες 10χρονος Ανδρέας Ανδρέου (ΑΜΛΕΧαλκίδας) κέρδισε τα 2 σκέλη και τον τίτλο στην κατηγορία Mini ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του (Νίκος Ανδρέου, πρώην τροπαιούχος ΟΡΕΝ).

Ωστόσο έντονη ήταν η πίεση από τον πολύ δυνατό, νεοφερμένο στους αγώνες, Αντώνη Σάγμαλη (Θεσσαλονίκη, ΛΕΜΟΘΕ) που έκανε και τον ταχύτερο γύρο της ημέρας. Στην προσπάθειά του να κρατηθεί μπροστά από τον Ανδρέου, δεν μπόρεσε να αποφύγει το λάθος και μία πτώση, έδωσε τέλος στην προσπάθειά του.

Λίγο πιο πίσω, ο Γιάννης Ευμορφιάδης (Κόρινθος, ΜΟΛΠ) είχε μια συγκλονιστική μονομαχία με το Σαράντη Μαλακάκη (Πτολεμαΐδα, ΑΜΟΕορδαίας) που κράτησε όλους σε αγωνία μέχρι τον τελευταίο γύρο του 2ου σκέλους.

Μάχη δόθηκε και για την 5η θέση, ειδικά στο 1ο σκέλος όπου ο Γιώργος Καριώτης (Ν.Καλλικράτεια, ΜΟΒΕ) τερμάτισε οριακά μπροστά από τον τοπικό Μιχάλη Τσουτσίδη (Κατερίνη,ΜΑΟΚ). Τα πράγματα ξεκαθάρισαν στο 2ο όπου ο Τσουτσίδης κινδύνεψε και από τον, ανεβασμένο στο τέλος, Ηλία Γρηγοριάδη (Πτολεμαΐδα, ΑΜΟΕορδαίας). Δύο ελπιδοφόροι τερματισμοί για τον μόλις 8 ετών, Σερραίο Δημήτρη Καλαθά (ΛΑΜΣ)

Junior

Μετά τη μάλλον αναπάντεχη κατάκτηση του τίτλου στη Mini προ 2ετίας, ο Δημήτρης Τουρατζίδης (Θεσσαλονίκη, ΜΟΒΕ), στη 2η του χρονιά στην κατηγορία Junior δικαίωσε τις προβλέψεις, κέρδισε τα δύο σκέλη του αγώνα και κατέκτησε και αυτόν τον τίτλο.

Έχοντας δουλέψει πολύ και σκληρά, ο Γιώργος Ευμορφιάδης (Κόρινθος, ΜΟΛΠ) ξεκίνησε και στα 2 σκέλη πολύ δυνατά και αμφισβήτησε με σθένος τις προβλέψεις υπέρ του Τουρατζίδη, μέχρι να πέσει στο β’ σκέλος και να περιοριστεί στη 2η θέση.

Η έκπληξη του αγώνα, ο ταχύτατος Γιώργος Παναγιώτου (Λίμνη Ευβοίας, ΜΟΒΕ) είχε μια πτώση στο α’ σκέλος, αλλά κατάφερε να συνεχίσει και να ανέβει πάλι μέχρι την 5η θέση. Σε συνδυασμό με την άνετη 3η θέση του στο β’ σκέλος τον έφερε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ίδιους βαθμούς με τον Βασίλη Γρηγοριάδη (Πτολεμαΐδα, ΑΜΟΕορδαίας). Ο Γρηγοριάδης έχασε οριακά την μάχη του (στο β’ σκέλος) με τον Παναγιώτη Αλετρά (Ρόδος, ΛΕΜΟΤ).

Δυνατή εμφάνιση έκανε και ο Θηβαίος Φώτης Κόλλιας (ΜΟΒΕ), ενώ πολύτιμες εμπειρίες απέκτησε ο πρωτοεμφανιζόμενος Μάριος Μπούρας (Καβάλα, Μοτολέσχη).