Ο Αμερικάνος της «Junior Ducati», όπως αποκαλείται ανεπίσημα η Ομάδα Pramac Ducati MotoGP, επέλεξε να μην βγει στην πίστα την 3η μέρα δοκιμών της Sepang, προκειμένου να αναπαύσει τον ώμο του.

Ο λιγομίλητος Τεξανός με το παρατσούκλι «Αγκώνιας» είχε τραυματιστεί πέρσι τον Οκτώβριο στην ίδια ακριβώς πίστα, κατά τη διάρκεια του GP της Μαλαισίας. Εγχειρίστηκε 2 μέρες αργότερα και από τότε δεν είχε οδηγήσει σε πίστα πριν την περασμένη Τρίτη, οπότε συμπλήρωσε 21 γύρους με την Desmosedici. Την επόμενη μέρα έκανε 27 γύρους, γράφοντας τον 13ο ταχύτερο χρόνο.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike γύρισε 2,453 δευτερόλεπτα πιο αργά από τον Dani Pedrosa την 2η ημέρα, αλλά απείχε μόνον 9 δέκατα από τον ταχύτερο αναβάτης της Ducati, τον Nicky Hayden.

«Ξύπνησα σήμερα το πρωί και πονούσα, μετά από δύο μέρες δοκιμών. Έχοντας ξεκινήσει την αγωγή αποκατάστασης πριν μόλις 3 βδομάδες, δεν είναι μόνον ο ώμος αλλά και όλο μου το σώμα που απέχει πολύ από την κατάλληλη φυσική κατάσταση», εξήγησε το πρωί της Πέμπτης ο Spies.

«Πρέπει να κινηθούμε έξυπνα και να κάνουμε το σωστό. Τους τελευταίους μήνες (εννοεί της σαιζόν 2012) είχαμε αρκετά δυσάρεστα συμβάντα. Είναι πολύ σημαντικό να μην το παρακάνουμε, για να αποφύγουμε τυχόν κουταμάρες ή λάθη που θα πισωγυρίσουν τη φυσική μας κατάσταση. Πρέπει να φροντίσουμε να βελτιωθούμε, εν όψει της επόμενης δοκιμής.»

«Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά τις δύο πρώτες μέρες με τους γύρους που συμπληρώσαμε και για να είμαι ειλικρινής, εξεπλάγην ευχάριστα που έκανα χρόνο τόσο κοντά στους υπόλοιπους αναβάτες με την ίδια μοτοσυκλέτα.»

«Μίλησα σήμερα το πρωί με την ομάδα και είπα πως κατά τη γνώμη μου το καλύτερο θα ήταν να απέχω, για να μπορέσω να συνέλθω και να μη ανακόψω τη βελτίωση της κατάστασής μου», είπε ο Spies.

Συμπλήρωσε δε ότι δεν ήθελε να αποφασίσει για αλλαγές στη μοτοσυκλέτα, καθώς δεν ήταν σε θέση να βγάλει συμπεράσματα για την Ducati μέχρι να επανέλθει η φυσική του κατάσταση και πιέσει τη μοτοσυκλέτα στο όριο.

Η δεύτερη περίοδος δοκιμών στην Sepang έχει οριστεί για το τριήμερο 26 έως 28 Φεβρουαρίου.