Στο «Μεγάλο Νησί του Νότου» εξορμά φέτος ο Κωνσταντίνος Μητσάκης που συνεχίζει τις περιηγήσεις του στους πολιτισμούς αυτού του κόσμου. Ακολουθήσαμε τα ταξίδια του τα τελευταία χρόνια μέσα από το newsbeast.gr, το ίδιο θα κάνουμε και φέτος.

Γνωρίσαμε τον Μητσάκη το 2012 όταν πραγματοποίησε τον «Γύρο του Κόσμου… Νότια σε 80 Ημέρες», το 2013 που ταξίδεψε από την Ελλάδα ως την Ινδία με ένα παπί, αλλά και το 2014 όταν διέσχισε όλη την αμερικανική ήπειρο, από την Αργεντινή ως την Αλάσκα.

Για το γνωστό μοτο-ταξιδευτή Κωνσταντίνο Μητσάκη, ο πλανήτης μας έχει γίνει πλέον το σπίτι του, αφού εδώ κι τριάντα χρόνια, αψηφώντας δυσκολίες και κινδύνους, ταξιδεύει στους δρόμους του κόσμου με μια μοτοσικλέτα.

Με αφετηρία και τερματισμό το κοσμοπολίτικο Σύδνεϋ, ο έλληνας αναβάτης αποφάσισε για το 2015 να πραγματοποιήσει το ταξιδιωτικό εγχείρημα που ονόμασε «Australian Tour 2015: Στο Μεγάλο Νησί του Νότου».

Από τον Τροπικό του Αιγόκερου στην Τασμανία και από τις Θάλασσες του Νότου στην Κόκκινη Έρημο της Αυστραλίας, ένα δίτροχο οδοιπορικό στην αυστραλιανή ήπειρο αποτελεί τη νέα, μεγάλη πρόκληση.

Η γνωριμία του έλληνα ταξιδευτή με την αραιοκατοικημένη Terra Australis Incognita θα του αποκαλύψει ένα ιδιόρρυθμο όσο και μοναδικό οικοσύστημα που ευνοήθηκε από τη μακραίωνη απομόνωση της ηπείρου και εμφανίζεται σήμερα σαν ένα ζωντανό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του παρελθόντος.

Συνολικά 6 αυστραλιανές πολιτείες και η νησιωτική Τασμανία θα αποτελέσουν το νέο πεδίο ταξιδιωτικής δράσης του τολμηρού αναβάτη, ο οποίος ανυπομονεί να ζήσει με πάθος την κάθε εμπειρία που θα ξεπηδήσει μέσα από το ταξίδι του στο μακρινό νησί του Νότου.

Επιδίωξή του είναι, μετά από ακριβώς 65 ημέρες και 18.500 χιλιόμετρα, να ολοκληρώσει την οδική εξερεύνηση της Αυστραλίας.

Το «Australian Tour 2015: Στο Μεγάλο Νησί του Νότου», που ξεκινά στις 20/6/2015 και ολοκληρώνεται στις 25/8/2015, θα πραγματοποιηθεί με μια μοτοσυκλέτα KTM 1050 Adventure που παραχώρησε η ΚΤΜ S.E.E στο έλληνα αναβάτη.

Η μοτοσυκλέτα, αφού στρώθηκε προσεκτικά από τον Κ. Μητσάκη και προετοιμάστηκε από τον τεχνικό διευθυντή της ΚΤΜ S.E.E Τάσο Αθανασόπουλο, στάλθηκε κατόπιν ατμοπλοϊκώς με προορισμό την Αυστραλία για να υπηρετήσει τη δύσκολη αποστολή της.

Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη με την μαύρη KTM 1050 Adventure στην Αυστραλία θα έχετε και πάλι την δυνατότητα να το παρακολουθείτε από το www.newsbeast.gr, με ανταποκρίσεις που θα μας στέλνει ο ίδιος από διάφορα σημεία του ταξιδιού.