Με μια αποσπασματική ιστοσελίδα περιορισμένης πρόσβασης όπου πρωταγωνιστεί ένα ρολόι σε αντίστροφη μέτρηση, η Yamaha δημιουργεί «κλίμα» εν όψει της παρουσίασης δύο νέων μοντέλων της.

Η αντίστροφη μέτρηση μηδενίζεται την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη, 25 Μαρτίου. Το τι θα παρουσιαστεί είναι γνωστό, φαίνεται εξάλλου και στο «σφικτό» αυτό teaser… τελικά, αφού αυτή είναι η δουλειά του. Θα παρουσιαστούν ένα μικρό supersport μοντέλο και το urban τρίτροχο Τricity στην τελική μορφή παραγωγής.

Ασυμφωνία υπάρχει μεταξύ των websites ως προς το ποιο θα είναι το supersport μοντέλο. Άλλοι λένε πως θα δούμε το Yamaha YZF-R25 και άλλοι το δικύλινδρο Yamaha YZF-R3 είτε με 250 είτε με 300 κυβικά, ανάλογα με τη χώρα προορισμού.

Στο περσινό Tokyo Motor Show η Yamaha έδειξε το Concept 25 και πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η εταιρεία έχει αιτηθεί την κατοχύρωση του ονόματος YZF-R3 σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Όμως στην απεικόνιση με χρήση υπολογιστή βλέπουμε ότι το νέο μοντέλο φορά μάλλον ανεστραμμένο μπροστινό και ένα ενισχυμένο ψαλίδι. Αν η ψηφιακή αυτή εικόνα αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, τότε ίσως να πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο, το φημολογούμενο νέο τρικύλινδρο supersport.

Όσο για το scooter, είναι βέβαιο πως πρόκειται για την τελική έκδοση παραγωγής του Tricity, αφού μια σχετικά εύκολη διόρθωση της φωτεινότητας της εικόνας, αποκαλύπτει τη σύνθετη συνδεσμολογία της εμπρός ανάρτησης του Tricity.

Στο ίδιο μοντέλο ανήκει και ο κινητήρας που εκτίθεται στην επόμενη εικόνα, ένας μονοκύλινδρος τετράχρονος με 125 κυβικά. Θα ακολουθήσουν και άλλοι μεγαλύτεροι φυσικά.

Η Yamaha έχει ήδη δηλώσει πως το Tricity θα ζυγίζει σημαντικά λιγότερο από αντίστοιχα τρίκυκλα scooter, λόγω του ότι έχει χρησιμοποιήσει μια νέα τεχνολογία στην κατασκευή και διαφορετική λογική στο σχεδιασμό.