Με την ολοκλήρωση της εκδρομής του Δεκεμβρίου στην Κυνουρία έκλεισε ο κύκλος των εξορμήσεων του Vstrom Hellas Forum για το 2013.

Εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε μικρά χωριά αλλά και μεγάλα κεφαλοχώρια, σε εγκαταλελειμμένες μονές και μεγαλοπρεπή μοναστήρια, σε μεσαιωνικά κάστρα αλλά και αρχαίους Ελληνικούς ναούς.

Αμμουδερές παραλίες και αλπικά τοπία, εξορμήσεις που γοήτευσαν τους δίτροχους επισκέπτες της διαδικτυακής κοινότητας που έχουν σαν αρχικό κοινό στοιχείο τον τύπο της μοτοσυκλέτας τους. Στόχος του Vstrom Hellas Forum είναι τα μέλη του να γνωρίσουν κάθε γωνιάς της Ελλάδας.

Στην Κυνουρία 20 Μοτοσικλετιστές μέλη της κοινότητας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο του Δεκέμβρη και απόλαυσαν μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Αρκαδικής γης. Μια στάση στο Παράλιο Άστρος για ένα ζεστό ρόφημα φρόντισε τον «ανεφοδιασμό» των οδηγών.

Η συνέχεια περιλάμβανε «σκαρφάλωμα» στις πλαγιές του Πάρνωνα καθώς στόχος ήταν η Μονή Μαλεβής με την θαυματουργή εικόνα της και την πλούσια ιστορία. Συνέχεια και κατάληξη έγινε στο ορεινό χωριό Άγιος Πέτρος όπου περιηγήθηκαν στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια του και θαύμασαν την αρχιτεκτονική των οικημάτων.

Της εκκλησίας του χωριού, των πέτρινων σπιτιών αλλά και του πύργου του Τρικαλίτη ή του Αγά που κτίστηκε στις αρχές του 1800 και ανακαινίστηκε από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Τελευταία «στάση» αποτέλεσε το γεύμα σε τοπική ταβέρνα στην πλατεία του χωριού (ο Καρράς και ο Πάρνωνας), απολαμβάνοντας τοπικές λιχουδιές, κόκορα κοκκινιστό με χυλοπίτες, γίδα βραστή…

Κάπως έτσι έκλεισε ο κύκλος των εκδρομών του forum για το 2013 με ευχές η νέα χρονιά να είναι γεμάτη χιλιόμετρα χαράς και απόλαυσης για όλους τους μοτοσυκλετιστές..

Το πρόγραμμα των εκδρομών του 2014 θα ανακοινωθεί στα μέλη στις αρχές του νέου έτους.