Ο «απόλυτος» οδηγός Lifestyle που καταδεικνύει τις τάσεις για πάνω από 37 χρόνια στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνει τη νέα Moto Guzzi California 1400 στον ετήσιο οδηγό με τα πιο πολυτελή και ιδιαίτερα αντικείμενα για το 2013.

Με παρουσία σε δώδεκα διεθνείς εκδόσεις, κάθε Ιούνιο εδώ και 25 χρόνια, δημοσιεύεται μια ειδική ετήσια έκδοση του περιοδικού Robb η οποία παρουσιάζει τα «Best of the Best». Οι εκδότες του περιοδικού δηλώνουν πως η έκδοση αυτή αποτελεί «το αποκορύφωμα της αναζήτησης για τα πιο ιδιαίτερα και πολυτελή νέα προϊόντα και υπηρεσίες».

Ο οδηγός χωρίζεται σε έξι κατηγορίες: Τροχοί, Διαδρομές, Στυλ, Διασκέδαση, Σπίτι και Αέρας και Νερό.

Στην έκδοση «Best of the Best» για το 2013, το περιοδικό αναφέρθηκε στην τεχνολογία, το στυλ και την γοητεία του νέου Moto Guzzi California 1400 Custom, και το ανακήρυξε κορυφαίο προϊόν στην κατηγορία «Cruiser Motorcycles».

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική αναγνώριση για τη νέα μοτοσυκλέτα της Moto Guzzi. Η μοτοσυκλέτα έχει κεντρικό πρωταγωνιστή της προώθησής της τον ηθοποιό Ewan McGregor που είναι και το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας Moto Guzzi.

Εξοπλισμένη με έναν ισχυρό, νέο V-twin κινητήρα 1400 κ.εκ. η Moto Guzzi μέσω της California δίνει μία νέα διάσταση στο μύθο της. Επιβλητική και πολυτελής, η νέα California 1400 συνδυάζει την παράδοση και τις κορυφαίες τεχνολογίες: σύστημα ride-by-wire, cruise control, ABS και ένα εξελιγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Η Moto Guzzi προχώρησε σε ανακαίνιση του ιστορικού εργοστασίου της και παρά την ύφεση στην ευρωπαϊκή αγορά μοτοσυκλέτας, ο συνδυασμός γκάμας και στρατηγικής επενδύσεων στο κομμάτι της Έρευνας και Ανάπτυξης απέδωσε καρπούς.

Το 2012 οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 15,3% (6.664 μονάδες σε σύγκριση με 5.763 το 2011). Η προτίμηση για τις κομψές μοτοσυκλέτες από το Mandello del Lario επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία πωλήσεων του πρώτου τριμήνου 2013 που παρουσιάζουν αύξηση 27,9% παρά τη χαλάρωση της ζήτησης στην ευρωπαϊκή αγορά.