Το Pinellas Powersports είναι κατάστημα πώλησης μοτοσυκλετών στη Νότια Τάμπα της Φλόριδα (ΗΠΑ), αλλά όχι απόλυτα συνηθισμένο. Το ασυνήθιστο έγκειται στον ιδιοκτήτη του. Που είτε είναι γάτος, είτε πραγματικά στρατευμένος φίλος των όπλων.

Ο άνθρωπος επέλεξε μια ασυνήθιστη, ακόμα και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσέγγιση στο θέμα «διαφήμιση» της επιχείρησής του. Με κάθε μοτοσυκλέτα που αγοράζει κάποιος, παίρνει και ένα κουπόνι για ένα δωρεάν προσωπικό όπλο!

Μετά από 3,5 χρόνια κατρακύλας των πωλήσεων στις ΗΠΑ, δικαιολογημένα προσπαθεί κάθε επιχείριση να προσελκύσει πελάτες με κάθε τρόπο. Όμως στην περίπτωσή μας δεν είναι τόσο απλό το πράγμα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Ron Pownall, ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα εξημμένα πνεύματα που επικρατούν στις ΗΠΑ γύρω από το θέμα.

Η διαφήμισή του, λέει, πηγάζει από τις πεποιθήσεις του: «Ναι, θέλουμε να προκαλέσουμε συζητήσεις για το θέμα αυτό, γιατί αισθανόμαστε ότι καταπατούνται τα δικαιώματά μας και θέλουμε να αντισταθούμε». Άρα με την ίδια σκέψη, θα μπορούσε το διπλανό παντοπωλείο να προσφέρει και μια σφαίρα με κάθε μπουκάλι γάλα που πουλά…

«Ήδη έχουμε δεχτεί πάνω από 100 τηλεφωνήματα από το πρωί. Από πελάτες που θέλουν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες πώς θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την προσφορά μας». Και αυτό δείχνει να είναι το πιο ανησυχητικό…

Είτε πιστεύει ο Pownall αυτά που λέει, είτε είναι ένας έξυπνος τρόπος να μαζέψει δολάρια, το γεγονός πάντως είναι ότι η διαφήμισή του πέτυχε και κάνει το γύρο του κόσμου.