Είναι ασυνήθιστο, αλλά θυμίζει και κάτι… Όχι, δεν είναι το snowmobile του sequel Robocop, αλλά η χειμερινή, τρίποδη μετάλλαξη του μοναδικού Wazuma, του ακραίου quad (τετράτροχο) που είχε σχεδιάσει και κατασκευάσει γύρω από έναν κινητήρα R1 ο ιδιοφυής γάλλος βελτιωτής/σχεδιαστής Ludovic Lazareth.

Η «τρίτροχη» αυτή εκδοχή βαφτίστηκε Triazuma Snow. Tο Triazuma Snow είναι βασικά η snowmobile εκδοχή του Wazuma.

Κατά το Lazareth η μετατροπή απαιτεί μία μόνον ώρα με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να αντικατασταθούν οι εμπρός τροχοί από δύο πέδιλα σκι και οι πίσω από μία ερπύστρια.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο που ακολουθεί, η μετατροπή επιτρέπει στο Triazuma Snow να κατεβάζει σε χιόνι αλλά και πάγο τους σχεδόν 200 ίππους του κινητήρα (υποθέτουμε ότι ο τετρακύλινδρος της Yamaha έχει δεχτεί σοβαρές βελτιώσεις και αυτός). Πράγμα που εγγυάται ατέλειωτες ώρες διασκέδασης χωρίς όρια, τις χειμωνιάτικες μέρες.

Με τέτοια ιπποδύναμη και τελική κοντά στα 200 χλμ/ώρα, κι αν παραβλέψει κανείς το «ταπεινό» ζήτημα της τιμής, είναι φανερό ότι το Triazuma Snow δεν είναι απλά ένα χαριτωμένο παιχνίδι για τον καθένα.

Είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο χωρίς ξεκάθαρο προορισμό μεν, αλλά με αναμφισβήτητες δυνατότητες που περιμένουν τα κατάλληλα χέρια για να αναδειχθούν.