Στις 7 σήμερα το απόγευμα ανοίγει τις πύλες του το Monster Energy Athens Supercross. Οι 30 καλύτεροι Έλληνες αναβάτες συναντώνται με μερικούς από του κορυφαίους οδηγούς της διεθνούς σκηνής του Supercross σε μια αναμέτρηση γεμάτη θέαμα και έντονο συναγωνισμό.

Περισσότερα από 250 φορτηγά με χώμα χρειάστηκαν για να διαμορφώσουν μέσα σε 3 ημέρες την καλύτερη πίστα Supercross που κατασκευάστηκε ποτέ στην αρένα του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας. Μεγάλα ονόματα από τον Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Αμερικανικό χώρο του Supercross θα συμμετέχουν φέτος με μοναδικό τους στόχο τη νίκη σ’ ένα μεγάλο διεθνές γεγονός.

Ο Αμερικάνος Weston Peick, περσινός νικητής του Monster Energy Athens Supercross με πολλούς τερματισμούς στην δεκάδα του Αμερικανικού πρωταθλήματος Supercross, ευελπιστεί να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο. Το ίδιο και από ελληνικής πλευράς ελπίζει ο Έλληνας πολυπρωταθλητής του motocross, Παναγιώτης Κουζής, που ήταν και ο καλύτερος έλληνας στην περσινή διοργάνωση.

Συμμετέχουν επίσης ο Αμερικάνος Jason Thomas (3ος στο Stuttgart Supercross 2012), ο Γάλλος Florent Richier (2ος στο Stuttgart Supercross 2012), νικητής στο παρελθόν στην Αθήνα με συνεχείς συμμετοχές τα τελευταία χρόνια. Ο Mickael Musquin (1ος στο Stuttgart Supercross 2012), ο Andrien Lopes, οι Γερμανοί Neugebauer και Daniel Sedlak, ο Κύπριος πρωταθλητής Χρύσανθος Χαραλάμπους συμπληρώνουν τις διεθνείς συμμετοχές.

Κορυφαία στιγμή της διοργάνωσης θα αποτελέσει η εμφάνιση της ομάδας αθλητών freestyle της Monster Energy. Ο παγκόσμιας κλάσης και φήμης freestyler Andre Villa πλαισιωμένος φέτος από τον Αμερικανό Dreke McElroy και τον Έλληνα πρωταθλητή Νώντα Λογοθέτη, υπόσχονται στο κοινό ένα εκρηκτικό show και μοναδικές στιγμές συγκίνησης και αδρεναλίνης.

Οι αγώνες babycross από τη νέα γενιά των αυριανών πρωταθλητών (αναβάτες έως 8 ετών), το BMX Show και η Έκθεση μοτοσυκλέτας και αξεσουάρ που λειτουργεί παράλληλα με τους αγώνες, συνθέσουν την κορυφαία διοργάνωση για την μοτοσυκλέτα στη χώρα μας.

Οι ώρες έναρξης του Monster Energy Athens Supercross που γίνεται στις 8-9 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, είναι το Σάββατο στις 19:00 και την Κυριακή στις 16:00. Για περισσότερες πληροφορίες στο www.athensupercross.gr. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινάνε από 10€ σε αριθμημένες θέσεις και η είσοδος για παιδιά κάτω των 10 ετών είναι δωρεάν.