Ήταν το 2017 όταν το περίφημο custom γκαράζ μοτοσικλετών El Solitario MC ανέλαβε ένα φιλόδοξο και πολύπτυχο project.

Πήρε δηλαδή τρεις Harley XR1200 και τις μεταμόρφωσε σε σκληροτράχηλα dual-sport «ποιήματα», που δοκιμάστηκαν με κάθε επιτυχία στις ερήμους του Μαρόκου.

Ως Desert Wolves έμειναν γνωστές και ο ξεκάθαρος off-road χαρακτήρας τους έχει εμπνεύσει έκτοτε πολλούς να σκεφτούν τις δικές τους εκδοχές.

Κι εδώ μπαίνει στην ιστορία μας ο ισπανός σχεδιαστής Iago Valino, ο οποίος συνδύασε τα καλύτερα στοιχεία των «πειραγμένων» Harley της ESMC με πράγματα από τη φουτουριστική σχεδιαστική γλώσσα του Vision DC Roadster Concept που παρουσίασε η BMW το 2019.

Το αποτέλεσμα είναι μια κονσεπτική off-road ηλεκτρική μηχανή με ή χωρίς καλάθι.

Τροφοδοτείται στα χαρτιά από μια μπαταρία Bosch 18,7kWh και είναι μια αρμονική σύζευξη καθαρών γραμμών, γωνιών αλλά και καμπυλών στις άκρες.

Φουτουριστικά στοιχεία συναντάμε σε όλο το σώμα της μηχανής, αλλά και μια νέα ματιά στην παραδοσιακή σέλα scrambler.

Εδώ έχουμε έναν αρμονικό γάμο σύγχρονης αισθητικής με οπτικά στοιχεία του παρελθόντος. Και μιας και πρόκειται για off-road έμπνευση, η μοτοσικλέτα διαθέτει σημεία προσαρμογής και λουριά για να ασφαλίζει ο αναβάτης εξοπλισμό για κάμπινγκ και επιβίωση στο ύπαιθρο.

Όσο για το αποσπώμενο καλάθι, δεν προορίζεται φυσικά για μεταφορά επιβάτη, παρά μόνο για εξοπλισμό και εργαλεία. Ίσως και μια δεύτερη μπαταρία…