Vision DC Roadster τη λένε και είναι αναμφίβολα το πιο συνεκτικό όραμα για την ηλεκτροκίνηση στον χώρο των μηχανών που βγήκε ποτέ από το Μόναχο.

Η BMW θέλει να κάνει μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα με μια ηλεκτρική μηχανή, μια κατασκευαστική φιλοσοφία που εγκαινιάστηκε ήδη από το 2016 και καλά κρατεί σε δυναμική και σχεδιαστική τόλμη.

Και με τόσο στιλάτα πράγματα σαν το Motorrad Vision DC Roadster, κάνει το concept απείρως πιο γήινο, καθώς μοιάζει με κάτι που θα μπορούσες πράγματι να αγοράσεις από τον τοπικό αντιπρόσωπο. Έναντι πολλών πολλών χιλιάδων ευρώ φυσικά.

Το νέο concept δανείζεται μάλιστα στοιχεία από τις προηγούμενες και εντελώς εξωπραγματικές ηλεκτρικές ιδέες της BMW (όπως το αδιανόητο Motorrad Next 100), που μετατράπηκαν εδώ σε πρακτικές και εφαρμόσιμες κυρίως λύσεις.

Η Motorrad έφτασε τα προηγούμενα χρόνια το όνειρο της δίτροχης ηλεκτροκίνησης πολύ μακριά και θέλει τώρα να μας πει πως είναι εδώ, πανέτοιμη να δρέψει δάφνες. Δεν είναι βέβαια ακόμα σαφές πότε σκοπεύει να ρίξει μια πραγματική ηλεκτρική μηχανή στον δρόμο, προλειαίνει ωστόσο σίγουρα το έδαφος για κάτι τέτοιο και ισχυρίζεται πως ο χρόνος κοντοζυγώνει.

Το concept πατάει εξάλλου στις σχεδιαστικές γραμμές της σειράς Motorrad R, για ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτικότητα. Σκελετός από αλουμίνιο, νότες ανθρακονήματος, LED προβολείς, φρένα Magura, ελαστικά Metzeler, έγχρωμη LCD οθόνη και άλλα πολλά απαρτίζουν ένα πανέμορφο θαύμα που ίσως δούμε κάποια στιγμή στον δρόμο.

Ίσως πάλι και όχι…