Το θρίλερ με τους μικρούς ιστορικούς κατασκευαστές μοτοσυκλετών της Ιταλίας και το πηγαινέλα τους στο «νεκροταφείο» συνεχίζεται με την Bimota αυτή τη φορά.

Τα πράγματα έχουν για πολλοστή φορά φτάσει σε οριακό σημείο για την εταιρεία του Ρίμινι που ιδρύθηκε από τρεις μηχανικούς –τους Βαλέριο Μπιάνκι, (ΜΠΙ), Τζουζέπε Μόρι (ΜΟ) και Μάσιμο Ταμπουρίνι (ΤΑ). Η Bimota δεν στερήθηκε ποτέ μηχανικών, αλλά έπασχε μόνιμα από έλλειψη καλών μάνατζερ.

Πριν λίγες μόλις εβδομάδες το Ιντερνετ γέμισε ξαφνικά άρθρα σχετικά με τις οικονομικές δυσκολίες που για μια ακόμα φορά αντιμετώπιζε η ιστορική φίρμα. Το φιτίλι είχε ανάψει ένα άρθρο του Μπρούνο ντε Πράτο που δημοσιεύθηκε στο αμερικάνικο Cycle World με τη φράση τέλος για το όνειρο του Μάσσιμο Ταμπουρίνι στον υπότιτλο. Το άρθρο αναπαράχθηκε από την πλειονότητα του Τύπου σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ελλάδα, αλλά τώρα υπάρχει αντίλογος.

Οι άνθρωποί της Bimota διαφωνούν με την περί τέλους διατύπωση. Και αποφάσισαν να αντιδράσουν εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση όπου παραθέτουν τη δική τους εκδοχή της πραγματικότητας. Η οποία εν ολίγοις συμπυκνώνεται στον στίχο «είμαστε ακόμα ζωντανοί, στην σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα»…

Παραθέτουμε την ανακοίνωση μεταφρασμένη από τα ήδη άσχημα αγγλικά των Ιταλών:

«Η Bimota συνεχίζει να ‘χτίζει όνειρα’ σε ένα νέο επιχειρησιακό κέντρο –ένα κτίριο λίγες εκατοντάδες μέτρα από το ιστορικό συγκρότημα της Via Lea Giaccaglia στο Ρίμινι. Το νέο κτήριο έχει μεγάλους φωτεινούς χώρους και είναι οργανωμένο σε ένα ενιαίο επίπεδο που ευνοεί την εύκολη, ευέλικτη ροή ανθρώπων και ιδεών –ιδανικό για ένα εργοστάσιο τέχνης όπως η Bimota.

Σε ένα κτήριο λίγο πιο μακριά στεγάζονται τα ανταλλακτικά των μοντέλων εκτός παραγωγής. Και ήδη έχει γεννηθεί το πρώτο μας παιδί στο νέο μας σπιτικό. Παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες της απρογραμμάτιστης μετακόμισης, η παραγωγή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς, χάρη στο επιλεγμένο και ικανότατο προσωπικό.

Προτεραιότητά μας αυτόν τον καιρό και ωσότου η μετακόμιση ολοκληρωθεί, είναι η υποστήριξη προς τους ανά τον κόσμο πελάτες και συνεργάτες μας.

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, απαντώντας στον αριθμό κλήσης +39 0541 391290. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει παραμείνει η ίδια, [email protected]. Σχετικές ενημερώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας www.bimota.it.

Οπωσδήποτε, λοιπόν, μπορούμε να βεβαιώσουμε πως η Bimota δεν έχει σβήσει.
Τις τελευταίες εβδομάδες η εταιρεία παρακολουθείται στενά από διάφορες μάρκες του χώρου κι αυτό είναι απόδειξη της αίγλης που πάντα χαρακτήριζε την Bimota».

Δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε ότι τα όνειρά τους δεν χτίζονται στην άμμο, ώστε να μείνει ζωντανή η εταιρεία που δημιούργησαν οι Τρεις Μάγοι στη δεκαετία του ’70. Εμείς δοκιμάσαμε καθημερινή να επικοινωνήσουμε μαζί τους στο τηλέφωνο που αναφέρεται παραπάνω, αλλά δεν απάντησε κανείς.

Το βέβαιο είναι ότι η συγκυρία είναι δύσκολη και ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν μπορεί να κρατήσει πολύ. Επειγόντως απαιτείται μαγική λύση σαν αυτές που βγάζει κάθε τόσο από το τσεπάκι του ο Τζοβάνι Καστιλιόνι για παράδειγμα.

Ίσως ένα σεμινάριο δίπλα του να ήταν η καλύτερη επένδυση για το παραπαίον διαμάντι.