Μετά την επιτυχία της περσινής εκδήλωσης, το Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέττας – Motorcycle Republik, ο Δήμος Ψυχικού και ο ΔΙΚΕΦΙΨ διοργανώνουν την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 την αναβίωση του ιστορικού αγώνα για 2η χρονιά.

Ο αγώνας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1929, με τον τίτλο τότε, Tourist Trophy Ψυχικού (Τ.Τ. Ψυχικού).

Το κεντρικό σημείο συνάντησης θα είναι στη 1η πλατεία Ψυχικού (Blue Bell) στις 9 το πρωί της Κυριακής 1ης Οκτωβρίου.

Στόχος των διοργανωτών και για φέτος είναι να μεταφέρουν, όσο αυτό είναι δυνατό, το κλίμα της εποχής του μεσοπολέμου. Για το σκοπό αυτό η διοργάνωση θα είναι εμπλουτισμένη με αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση θα γίνει σύμφωνα με τον κανονισμό regularity της FIVA, που ορίζει το διαγωνιστικό κομμάτι σε αγώνες κλασικών οχημάτων.

Οι μοτοσυκλέτες που θα συμμετάσχουν θα χωριστούν σε 3 κατηγορίες. Στην πρώτη θα είναι μοτοσυκλέτες κατασκευασμένες έως το 1945, στη δεύτερη από 1946 έως το 1968, ενώ ειδικά για φέτος δημιουργήθηκε και μια 3η κατηγορία για «νεότερες» μοτοσυκλέτες κατασκευασμένες από το 1969 έως το 1979.

Η εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση του 2016 με σχεδόν 60 συμμετέχοντες και περισσότερους από 3.000 θεατές απέσπασε θετικά σχόλια από τα ΜΜΕ που την κάλυψαν, από την TV και τα έντυπα ως τα διαδικτυακά μέσα του ειδικού τύπου και όχι μόνο.

Ο σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων και η συμμετοχή γνωστών Ελλήνων οδηγών αγώνων, μηχανικών και δημοσιογράφων των χρυσών δεκαετιών της μοτοσυκλέτας του 60 και του 70 στην 2η αναβίωση του Τ.Τ. Ψυχικού εγγυώνται την ποιότητα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ, την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου ΚΡΟΝΟΣ και της κοινότητας των Guzzisti Hellas.

Η 2η αναβίωση του Τ.Τ. Ψυχικού είναι πια ένας μοτοσυκλετιστικός αλλά και πολιτισμικός θεσμός, μην το χάσετε.

 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.