Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μετρήσει κανείς την επιτυχία μιας μοτομάζωξης. Η αποφασιστικότητα 35 χιλιάδων μοτοσικλετιστών να αγνοήσουν τον ακατάστατο καιρό είναι σίγουρα ένα καλό μέτρο. Οι καιρικές συνθήκες αυτή την εποχή εκεί θυμίζουν κακιασμένη ελληνική Άνοιξη, μια ήλιο, δύο βροχή.

Σε ομάδες ή κατά μόνας ξεκίνησαν από Ευρώπη, Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική και ήρθαν στο ορεινό θέρετρο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν (Garmisch-Partenkirchen) της Βαυαρίας, για να γιορτάσουν, στα πλαίσια της 16ης Μάζωξης BMW Motorrad Days (1 με 3 Ιουλίου).

Η κωμόπολη των 26.000 κατοίκων, μπορεί διοικητικά να αποτελεί μία ενότητα, όμως οι δύο οικισμοί της που για δεκάδες αιώνες ήταν χωριστοί, διατηρούν ακόμη τη διαφορετικότητά τους. Όποιος περπατήσει τους δρόμους τους, το αντιλαμβάνεται αμέσως.

Το Partenkirchen δημιουργήθηκε από τους Ρωμαίους και υπάρχει τουλάχιστον από το 15 μ.Χ. Το Garmisch είναι ο τόπος όπου εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά μια γερμανική φυλή, οι Τεύτονες, κάπου 800 χρόνια αργότερα.

Οι μοτοσυκλετιστές-λάτρεις των BMW αποτελούν εξαιρετική ένεση ρευστότητας για την ορεινή κοινότητα, η οποία το καλοκαίρι ζει τη «χειμερία νάρκη» της. Ακόμη και μεσούσης της γιορτής, όταν οι επισκέπτες είναι περισσότεροι των κατοίκων, δυσκολεύεσαι να πιεις μιας μπύρα σε ένα τοπικό μαγαζί μετά τις 9 το βράδυ.

Στις εγκαταστάσεις της γιορτής αντίθετα, υπήρχαν τα πάντα. Μια μεγάλη σκεπαστή μπυραρία, μια τεράστια τέντα που στέγαζε τη σκηνή με live μουσική και συναυλίες και σόου. Υπήρχαν κατασκηνωτικές φωτιές, πάρτυ, διαγωνισμοί, επιδείξει σταντ, μικρή αγορά και έκθεση μοτοσυκλετων.

Υπήρχαν διασημότητες όπως οι ηθοποιοί Hannes Jaenicke και Hardy Krüger jr., η ταχύτερη μοτοσυκλετίστρια του κόσμου Eva Hakansson από τη Sweden, το νέο αστέρι των στάντμεν ο Ιρλανδός Mattie Griffin, ο κάτοχος του ρεκόρ σούζας σε πάγο Robert Gull, η αναβάτις αγώνων Superbike, ελβετίδα Sabine Holbrook, η γυναικεία ομάδα που κατέκτησε τη νίκη στο International GS Trophy 2016, καθώς και ο καρτουνίστας Riccardo Burchielli.

Οι επισκέπτες περιεργάστηκαν τα νέα προϊόντας της BMW αλλά και των βελτιωτικών οίκων που πάντα παραυρίσκονται στη μεγάλη αυτή γιορτή των Βαυαρών.
Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με μηχανικούς της BMW αλλά και με οδηγούς αγώνων.

Και να παρελάσουν υπό βροχή, τηρώντας την παράδοση της κυριακάτικης πορείας μέσα από τους δρόμους του μισοκοιμισμένου οικισμού. Έστω κι αν η άλλη παραδοσιακή εκδήλωση, το Boxer Sprint, ακυρώθηκε λόγω καιρού και θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Glemseck 101. Επιπλέον, μπόρεσαν να απολαύσουν (για τελευταία φορά;) τα κόλπα του εντυπωσιακού κασκαντέρ Chris Pfeifer.

Παράλληλα με όλα αυτά βρήκαν τον χρόνο να πιούν 17.000 λίτρα γερμανικής μπύρας, να καταβροχθίσουν 3.500 μερίδες κοτόπουλου, 2.000 μερίδες κάρυβουρστ (το γερμανικό «σουβλάκι») και 1.800 χάμπουργκερ.

Ύστερα, ειδικά συνεργεία καθαριότητας μάζεψαν ό,τι άφησαν οι μοτοσυκλετιστές πίσω τους φεύγοντας, διαγράφοντας με γερμανική αποτελεσματικότητα την «αναταραχή» του σαββατοκύριακου.

Η μικροαστική κοινωνία των Αλπεων επέστρεψε ανακουφισμένη για 360 ακόμη μέρες στην ησυχία της. Και του χρόνου!

bmwmotrday20 bmwmotrday19 bmwmotrday18 bmwmotrday17 bmwmotrday16 bmwmotrday15 bmwmotrday14 bmwmotrday13 bmwmotrday12 bmwmotrday11 bmwmotrday10 bmwmotrday9 bmwmotrday6 bmwmotrday8 bmwmotrday7 bmwmotrday5 bmwmotrday4 bmwmotrday3 bmwmotrday2 bmwmotrday1