Η μεγάλη επιτυχία της Honda στην νοτιοανατολική Ασία, το MSX 125 (Mini Street X-treme σημαίνει αυτό) αποκτά για το 2016 νέα εμφάνιση, αυτήν ενός «mini-streetfighter».

Το MSX125, γνωστό στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία ως Grom, συνεχίζει την παράδοση της εταιρείας στα μικρομέγαλα μοτοσυκλετάκια. Είναι μια παράδοση που χτίστηκε πάνω στην επιτυχία του Monkey (1963) και αργότερα των Dax και Ape.

msxkxn2

Διαφορετικότητα, πρωτοτυπία, ευκολία χρήσης και μια «παιδική» απόλαυση πρόσφεραν όλα αυτά τα συρρικνωμένα δίτροχα σε ένα κοινό που τα λάτρεψε και τα έχει μετατρέψει σε classics.

Ο σύγχρονος απόγονός τους, δηλαδή το MSX 125, απευθύνεται στους σημερινούς εφήβους που γεννήθηκαν με την αλλαγή του αιώνα. Πρόκειται για την παγκόσμια γενιά του «Ιντερνετ χωρίς σύνορα» που στις ΗΠΑ είναι γνωστή ως «Γενιά Υ», στην Ταϋλάνδη ως «Dek Neaw» και στην Ιαπωνία ως «Street-Kei».

Το ιδιότροπης εμφάνισης MSX125 έχει ήδη πουληθεί σε πάνω από 300.000 αντίτυπα (τα 250.000 από αυτά στην Ταϋλάνδη όπου και κατασκευάζεται), γιατί προσφέρει τη διαφορετικότητα σε ένα εύχρηστο πακέτο, ειδικά αφιερωμένο στους απανταχού κατόχους διπλώματος Α1.

msxkxn3

Ωστόσο μεγάλο μέρος της δημοφιλίας του οφείλεται στην ευκολία με την οποία δέχεται μετατροπές και βελτιώσεις που τού χαρίζουν προσωπικότητα, χωρίς να απαιτεί μια περιουσία. Έχει καθιερωθεί ως το κατεξοχήν όχημα των ομάδων στα paddock, ενώ οι διαστάσεις του το καθιστούν ιδανικό για τους ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων τροχόσπιτων!

msxkxn4

Πέρα από την αισθητική επανασχεδίαση (χάρη κυρίως στις πιο επιθετικές γωνίες του ρεζερβουάρ, των πλαϊνών καπακιών και της μάσκας) το μοντέλο του 2016 έχει δεχτεί και μηχανολογικές βελτιώσεις.

Από εφέτος τον φωτισμό αναλαμβάνουν δύο κάθετα τακτοποιημένοι προβολείς LED που χαρίζουν μια πολύ μοντέρνα εμφάνιση, ενώ LED είναι και το πίσω φωτιστικό στην ανορθωμένη ουρά με το μικροσκοπικό σελάκι συνεπιβάτη.

msxkxn5

Το μυώδες σύνολο ολοκληρώνεται από μία κοντή εξάτμιση που βγαίνει από την κοιλιά του… θηρίου, δίπλα στην άρθρωση του ατσάλινου ψαλιδιού ορθογώνιας διατομής.

Στα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται το ατσάλινο πλαίσιο μονής ραχοκοκαλιάς, το ανάποδο πιρούνι 31mm, τα υδραυλικά δισκόφρενα 220mm εμπρός και 190mm πίσω, οι αλουμινένιοι τροχοί 12 ιντσών με λάστιχα χαμηλού προφίλ 120/70-12 και 130/70-12 εμπρός / πίσω. Το βάρος με γεμάτο ρεζερβουάρ φτάνει τα 101,7 κιλά.

msxkxn6 msxkxn7 msxkxn8 msxkxn10 msxkxn9 msxkxn11

Δείτε το promo video

Θανάσης Χούντρας