Έχοντας την ικανότητα να προσαρμόζει την παραγωγή της σε εξειδικευμένες απαιτήσεις τοπικών αγορών, η BMW ανακοίνωσε μια έκδοση της επετειακής R nineT προοριζόμενη μόνον για την Βρετανία.

Εκτός της προσθήκης της λέξης Sport στο όνομα, η βρετανική βερσιόν θα διακρίνεται χάρη στο εντυπωσιακό ρεζερβουάρ από βουρτσισμένο αλουμίνιο και το τελικό της εκ των κορυφαίων Akrapovič, καμωμένο από τιτάνιο.

Το μονό τελικό αναμφίβολα θα προσφέρει έναν πιο σπορ ηχητικό τόνο στην R nineT, παράλληλα όμως αποτελεί και μια αισθητική αναβάθμιση. Αντικαθιστώντας το διπλό τελικό της κανονικκής έκδοσης και τοποθετημένο ψηλά όπως στην Scrambler, ελαφραίνει και απελευθερώνει το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας -αίσθηση στην οποία συμβάλλει το λιτό μονόσελο (από αλουμίνιο) και η απουσία πίσω μαρσπιέ.

Το αλουμινένιο ρεζερβουάρ θα προσφέρεται σε δύο φινιρίσματα. Είτε βουρτσισμένο ματ, είτε λακαρισμένο με διαφανές λούστρο, με αντίστοιχα προφανείς ή λειασμένες ραφές συγκόλλησης. Καμμία από τις δύο επιλογές δεν απαιτούν πρόσθετο κόστος.

Συνολικά η έκδοση για τους Βρετανούς -που τρέφουν πάντα ιδιαίτερα αισθήματα για τις ρετρό κατασκευές- καταφέρνει να συνδυάσει την οπτική μιας cafe-racer και ενός scrambler, πάντα υπό το πρίσμα μιας γλυκιάς νοσταλγίας.

Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται ABS, θερμαινόμενα γκριπ και led φλας. Από τις 6 Φεβρουαρίου εκτίθεται στα καταστήματα της Γηραιάς Αλβιώνος με τελική τιμή (φόροι, πινακίδες κ.λπ.) 12.990 λίρες Αγγλίας…

rnine02 rnine03 rnine04

Θανάσης Χούντρας