Στις κερκίδες του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό του Survivor All Star βρέθηκαν οι παίκτες που συμμετείχαν στο ριάλιτι επιβίωσης στους 6,5 μήνες που αυτό διήρκησε. Ανάμεσά τους, ήταν και ο Στάθης Σχίζας ο οποίος είχε αποχωρήσει οικειοθελώς. Ο παρουσιαστής Γιώργος Λιανός, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, έδωσε το λόγο στον Στάθη Σχίζα να πει δύο λόγια για τη δική του εμπειρία από το Survivor.

Μια λέξη όμως που χρησιμοποίησε ο πρώην παίκτης φάνηκε να ενοχλεί τον φιναλίστ, Σάκη Κατσούλη. Ποια ήταν αυτή η λέξη; Η λέξη «ανθρωποφαγία».

«Με συγκίνησαν τα λόγια του Νίκου γιατί είναι αμοιβαία. Ήταν ο μοναδικός παίκτης που ήξερε ότι θα αποχωρήσω. Προσπάθησε να μου πει να παραμείνω, του είπα να συνεχίσει. Το απέδειξε και σήμερα βρίσκεται εδώ. Με το πόσο καθαρός και αληθινός χαρακτήρας είναι. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η αποχώρησή μου. Οι λόγοι που είπα, έγιναν όλα ένα προς ένα. Το παιχνίδι έγινε ανθρωποφάγο και ήταν πολύ έξω από τα νερά μου. Δεν ταίριαζα! Άφησα τον Νίκο να προχωρήσει, του βγάζω το καπέλο που προχώρησε», είπε αρχικά ο Στάθης Σχίζας.

Στην συνέχεια ο Γιώργος Λιανός έδωσε το λόγο στον Σάκη Κατσούλη και τον ρώτησε αν συμφωνεί με τον όρο «ανθρωποφαγία», που έχει χρησιμοποιηθεί από τους περισσότερους παίκτες φέτος.

«Δεν μου αρέσουν οι έννοιες που χρησιμοποιούνται. Οι λέξεις έχουν μεγάλη βαρύτητα! Δεν εξέλαβα ανθρωποφαγία από τους συμπαίκτες μου. Ίσως εγώ στηρίχτηκα στα δικά μου χέρια και πόδια και όχι στην στρατηγική του παιχνιδιού. Έχω άλλα θέλω, άλλα πιστεύω! Βρισκόμαστε σε μια γιορτή, είμαστε και οι δύο πολύ ευτυχισμένοι που είμαστε εδώ. Δεν ταίριαζε σε κανέναν το παιχνίδι αν ήταν ανθρωποφαγικό. Περάσαμε όλοι τα ίδια. Ο καθένας τα βλέπει από τη δική του οπτική γωνία. Είναι ένα παιχνίδι που το αγαπώ πολύ, δεν το μετανιώνω ποτέ! Αν ξαναμπώ, θα μπω για το αγωνιστικό παιχνίδι και όχι για τη στρατηγική» είπε ο Σάκης Κατσούλης.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπάρτζης ανέφερε: «Τα λεφτά καλώς ή κακώς ήταν πολλά φέτος. Ήθελε να προχωρήσει ο καθένας μια βδομάδα παραπάνω, γιατί ήταν και παραπάνω τα λεφτά. Αν δεν θέλουμε να το πούμε ανθρωποφαγία, μπορεί ο καθένας να το πει όπως θέλει. Σφίξαμε τα δόντια, προχωρήσαμε, απομονωθήκαμε, καθαρή σκέψη, αγάπη του κόσμου όπως αποδείχτηκε και όλα μέσα στο παιχνίδι».