Η Ράνια Θρασκιά συνάντησε την Αθηναϊδα Νέγκα στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά» του Action 24 με αφορμή την επιτυχία της στις εκλογές της 21ης Μαίου με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά και το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, η γνωστή παρουσιάστρια και ψυχολόγος μίλησε για το κομμάτι του γάμου και τις αλλαγές που έχει φέρει σε αυτόν ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

Μιλώντας για τον θεσμό του γάμου, η Ράνια Θρασκιά ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο κλασικός θεσμός του γάμου πλήττεται έντονα καθώς τη σημερινή εποχή δύσκολα καταφέρνει ένα ζευγάρι να αντεπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες, κι έτσι οδηγείται στο διαζύγιο.

«Θεωρείς ότι η επανάληψη του στερεότυπου κάνει την επιτυχημένη οικογένεια; Όχι. Δεν προετοιμάζεται κανένας αρκετά. Προετοιμάζεται κανείς καλά, μέχρι έναν βαθμό, όταν έχει ένα πολύ θετικό πρότυπο μέσα στο οποίο μεγαλώνει. Δηλαδή εκεί όπου, τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και στην ευρύτερη κοινωνία που αλληλεπιδρά, μοιάζει ο γάμος και η οικογένεια ως κάτι μέσα στο οποίο οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι. Σίγουρα μπερδευτήκαμε και θεωρώ ότι χρειαζόμαστε ακόμα μια, δυο γενιές για να εκπαιδευτούμε.Ο γάμος πλήττεται βάναυσα ως θεσμός. Πάνω από το 60% των γάμων οδηγούνται σε διαζύγιο και στα αστικά κέντρα ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος. Πρέπει να δούμε και με ποια μορφή ο γάμος θα εξυπηρετεί τις συναισθηματικές ανάγκες των ανθρώπων. Ο παλιός γάμος δεν μπορεί να υπάρχει στη νέα εποχή. Κυνηγάμε κάτι που είναι καταδικασμένο κατά πολύ, να αποτύχει», ανέφερε αρχικά η Ράνια Θρασκιά.

Και προχώρησε κάνοντας μια παρομοίωση: «Υπάρχει ένα καινούργιο μαζί, μέσα στο οποίο δύο άνθρωποι ολόκληροι αναπτύσσονται και προοδεύουν. Σαν να είμαστε μαζί σε μια γλάστρα με πολύ καλό λίπασμα, φως και νερό, μεγαλώνω μαζί δύο χωριστά φυτά που έρχονται σε επαφή, χαϊδεύονται, μοιράζονται θρεπτικά συστατικά, αλλά δεν είναι ένα. Και δεν πνίγει το ένα το άλλο», τοποθετήθηκε στη συνέντευξή της στο Action 24 η Ράνια Θρασκιά.