Ο Ηλίας, η Στέλλα, ο Μότο Μότο και ο Θεόδωρος δυσκολεύτηκαν με τα 30 λεπτά, που είχαν στη διάθεσή τους, στη δοκιμασία του Mystery Box του MasterChef και τα πιάτα τους δεν ικανοποίησαν τους τρεις κριτές.

Έτσι, στο επεισόδιο της Μεγάλης Τρίτης (11/4) κλήθηκαν να υπερασπιστούν τη θέση τους στο διαγωνισμό στη Δοκιμασία Αποχώρησης.

Οι Chefs δοκίμασαν και τα τρία πιάτα και έπειτα από λίγη ώρα ανακοίνωσαν ποιος από τους τέσσερις παίκτες είχε την καλύτερη προσπάθεια.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε ανάμεσα στον Ηλία και τον Θεόδωρο. «Πολύ ωραίο φιλετάρισμα και στις δύο περιπτώσεις. Γευστικά πιο ισορροπημένο και πιο νόστιμο ήταν το πιάτο του Θεόδωρου», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Ο Θεόδωρος έχοντας την ασυλία ανέβηκε ανακουφισμένος στον εξώστη και οι άλλοι τρεις κλήθηκαν σε δοκιμασία αντιγραφής για την παραμονή τους στο MasterChef 2023.

Πιάτο αντιγραφής υψηλών απαιτήσεων

Ο Ηλίας, η Στέλλα και ο Μότο Μότο, λοιπόν φόρεσαν τις μαύρες ποδιές και στάθηκαν μπροστά από τους κριτές, προκειμένου να δουν τι βρίσκεται κάτω από τη μαύρη καμπάνα.

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν στην κουζίνα του MasterChef 2023 τον καταξιωμένο chef Μιχάλη Χάσικο, ο οποίος ταξίδεψε από το Ρέθυμνο με εξειδίκευση στην ελληνική-κρητική κουζίνα.

Το πιάτο, που κλήθηκαν να αντιγράψουν οι υποψήφιοι για αποχώρηση, απαιτούσε μαγειρική αντίληψη και καλή οργάνωση, μιας και επρόκειτο για μια «Κρύα Μαγειρίτσα».

Οι τρεις διαγωνιζόμενοι είχαν 70 λεπτά στη διάθεσή τους για να ετοιμάσουν από δύο όμοια με το πρωτότυπο πιάτο, αντίγραφα.

Έβαλε τα κλάματα η Στέλλα στο τέλος της δοκιμασίας

Μετά το τέλος της δοκιμασίας η Στέλλα ξέσπασε σε κλάματα. Ο Πάνος Ιωαννίδης τη ρώτησε τι της συμβαίνει κι εκείνη του απάντησε πως είναι λόγω της έντασης.

«Μπορεί και να φύγω σήμερα. Αν το σκεφτείς κι αυτό είναι δύσκολο. Έχω δεθεί με δυο – τρεις ανθρώπους παραπάνω. Μπορεί να είμαστε τρεις – τέσσερις μήνες μαζί, αλλά είναι σαν να γνωριζόμαστε μαζί χρόνια γιατί είμαστε 24ώρες το 24ωρο μαζί», είπε εμφανώς συγκινημένη η Στέλλα.

«Φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμμια» – Ποιος αποχώρησε;

Οι κριτές δοκίμασαν τα πιάτα και βαθμολόγησαν, με τον Μότο να φεύγει πρώτος για το σπίτι, πανευτυχής! Μπροστά τους, έμειναν η Στέλλα με τον Ηλία, με τον τελευταίο να κερδίζει τελικά την παραμονή του στο σπίτι, συγκεντρώνοντας 24 βαθμούς, με τους σεφ ωστόσο να μην μένουν καθόλου ευχαριστημένοι με την εμφάνιση του πιάτου που παρουσίασε, με αποτέλεσμα να του κόψουν αρκετούς βαθμούς γι αυτόν τον λόγο.

«Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα κρίνεται σε πιο αδύναμες προσπάθειες που είδαμε σήμερα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

«Στεναχωριέμαι και είναι τα συναισθήματα έντονα από την αρχή εδώ. Προσπάθησα να ζυγίσω τα λόγια μου είτε φύγω είτε μείνω. Κανένα πρόβλημα, όμως, φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμμια» τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρώην παίκτρια του MasterChef.

Η Στέλλα, μία από τις διαγωνιζόμενες που δεν είχε καθόλου φανατικό κοινό, άφησε τη μαύρη ποδιά της στην κουζίνα και έφυγε, χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει πίσω!

Το Twitter άνοιξε σαμπάνιες για τη «σμέρνα» που δεν συμπάθησε καθόλου.