Το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου του Dragons’ Den προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (7/4) από την τηλεοπτική συχνότητα του ANT1 και περιείχε ορισμένες ιδιαίτερες επιχειρηματικές προτάσεις προς τους… δράκους της εκπομπής που παρουσιάζει ο Σάκης Τανιμανίδης.

Μια από αυτές ήταν και αυτή που πήγαν μπροστά στους επενδυτές δυο επιχειρηματίες, ο Βλάσης Παπαχρήστος και ο Σπύρος Σπυρόπουλος. Η εταιρία τους ασχολείται στον τομέα των κηδειών και η ιδέα που προώθησαν είναι μια πλατφόρμα που αφορά διαδικτυακές υπηρεσίες γραφείων τελετών. Οι επιχειρηματίες ζήτησαν από τους επενδυτές 120.000 ευρώ για το 85% της εταιρείας τους.

Η ιδέα από τη μια προκάλεσε το ενδιαφέρον των «dragons», αλλά από την άλλη υπήρξαν και αντιδράσεις λόγω του αντικειμένου της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Είπατε στους 350 θανάτους την ημέρα περίπου. Οπότε έχουμε περίπου 1.000 ευρώ η κάθε κηδεία στο χονδρικό. Η αγορά είναι 120.000.000 το χρόνο», είπε ο Λέων Γιοχάη και δήλωσε στη συνέχεια πως είναι εκτός.

«Δεν θέλω να είμαι σε μια επιχείρησή που έχει να κάνει με ένα θλιβερό γεγονός και για αυτό είμαι εκτός», δήλωσε από την άλλη πλευρά η Μαρία Χατζηστεφανή με τον Πολ Ευμορφίδη να συμπληρώνει: «Η δουλειά θα πετύχει, γιατί τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Δεν θα μου έδινε ποτέ χαρά αυτή η δουλειά. Θα πετύχετε, αλλά δυστυχώς είμαι εκτός».

Εκτός δήλωσε πως είναι και ο Χάρης Βαφειάς και η Λιλή Περγαντά, με την τελευταία να αναφέρει στους υπόλοιπους «dragons»: «Το σίγουρο είναι πως αυτή η δουλειά κρίση δεν έχει».

Στο μεταξύ, ο Σάκης Τανιμανίδης ανακοίνωσε πως η εκπομπή θα έχει και δεύτερο κύκλο και τόνισε πως ήδη γίνονται αποδεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής.