Με ένα νέο επεισόδιο επέστρεψε το Dragons’ Den το βράδυ της Παρασκευής (17/3) μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη. Μια από τις επιχειρηματίες που εμφανίστηκε μπροστά στους επενδυτές ήταν η 16χρονη Μάρθα Χαλίλ.

Η Μάρθα έχει ήδη ξεκινήσει την επιχείρησή της – δεν πουλάει ακόμη το προϊόν της, είναι στο design – και είναι δημιουργός της τσάντας διπλής χρήσης που από ζώνη μπορεί να μετατραπεί σε χώρο αποθήκευσης με μια κίνηση.

Η τσάντα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σούπερ μάρκετ, στα ταξίδια, αλλά και να είναι μία στιλάτη επιλογή στην έξοδο κάθε γυναίκας.

Την πατέντα της τη σκέφτηκε στα 12 της χρόνια. Με τη βοήθεια της μητέρας και του πατέρας της και με έμπνευση την αδερφή της δημιούργησε το brand της, με την επωνυμία Mar από το Mariam όπως είναι το όνομα της αδελφής της, το οποίο με άνεση παρουσίασε μπροστά στους Dragons.

«Είμαι μαθήτρια Λυκείου και εφευρέτης» είπε για τον εαυτό της στο εισαγωγικό βίντεο και πρόσθεσε πως στην επιχείρησή της δουλεύουν οι καλύτεροι. Η οικογένειά της δηλαδή πέρα από την ίδια με την αδελφή της να είναι και η μεγαλύτερη υποστηρίκτριά της. Είναι άριστη στο σχολείο, ακολουθεί το πρόγραμμά της και αφοσιώνεται στους στόχους της 100%. Και είναι σίγουρη πως έχει μια μεγάλη πορεία μπροστά της.

Ανέφερε πως μπροστά στους επενδυτές θα πάει καλά διαβασμένη, όπως ακριβώς κάνει και στο σχολείο και πρόσθεσε «πιστεύω στους καλούς δράκους του παραμυθιού».

Ζήτησε 15.000 ευρώ για το 10% της επιχείρησής της προκειμένου να μεγαλώσει την παραγωγή καθώς τώρα όλες οι τσάντες ράβονται από τη μητέρα της, στο σπίτι τους. Η μητέρα της, όμως, έχει ένα πρόβλημα υγείας και δεν θα μπορεί να συνεχίσει, έτσι θα χρειαστεί μοδίστρες, αλλά και καλύτερο εξοπλισμό και ραπτομηχανές. Η πρώτη ύλη για τη δημιουργία της τσάντας κοστίζει 8,5 ευρώ, χωρίς να υπολογίσει τα εργατικά της μητέρας της.

Ακούγοντας τον ενθουσιασμό της οι επενδυτές εντυπωσιάστηκαν, αν και μόνο ο Πωλ Ευμορφίδης και ο Λέων Γιοχάη έκαναν offers και οι δύο με 15.000€, ο πρώτος για το 4% και ο δεύτερος για το 5% της επιχείρησης. Οι δύο κυρίες του σόου επενδύσεων της είπαν πως χρειάζεται έναν καθοδηγητή και εκφράστηκαν με σιγουριά για την πορεία της.

Εν τέλει η Μάρθα πορεύτηκε με τον Πωλ, ο οποίος υποσχέθηκε να πουλήσει τις τσάντες της παντού!