Ο Δημήτρης Μαρέδης τοποθετήθηκε στο «Breakfast @ Star», την εκπομπή της Ελένης Χατζίδου και του Ετεοκλή Παύλου, όπου φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης (8/3) με αφορμή την απάντηση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Χρήστου Νικολαΐδη, προς τον Αντώνη Κανάκη και την κριτική που άσκησε σε δημοσιογράφους και πολιτικούς ο παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα».

«Νομίζω ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος του, όλο αυτό το λογύδριο το οποίο έβγαλε στη συγκεκριμένη εκπομπή. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Όπως δεν είμαστε όλοι ίδιοι ως άνθρωποι, έτσι δεν είμαστε ίδιοι και ως επαγγελματίες, ως δημοσιογράφοι. Εγώ απεχθάνομαι τους ανθρώπους που κουνάνε το δάχτυλο, τους ανθρώπους που μοιράζουν ευθύνες ανέξοδα, τους ανθρώπους που δεν έχουν πάει ποτέ σε έναν τόπο συμβάντος, σε μια τραγωδία», τόνισε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε:

«Να δουν πραγματικά τι έχει συμβεί εκεί. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που κάνουν άριστα εκεί έξω τη δουλειά τους, πασχίζουν, μοχθούν καθημερινά για να δώσουν την είδηση» είπε επίσης.

«Το να κουνάς το δάχτυλο και να κάνεις τον τιμητή των πάντων από ένα ζεστό πλατό και μία ζεστή πολυθρόνα είναι απαράδεκτο. Το λέω εγώ που δεν κουνούσα το δάχτυλο μου στον Αντώνη Κανάκη και την παρέα του όταν έγινε το γεγονός με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Δεν θα πρέπει να εκμεταλλεύεται μια δημόσια συχνότητα για να κάνει λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός είναι ο εχθρός της δημοκρατίας, δεν είναι ο δημοσιογράφος που τα παπούτσια του κολλάνε στις πυρωμένες λαμαρίνες για να βγάλει το ρεπορτάζ».

«Δεν ήταν ατυχές, ήταν χυδαίο. Θίγει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου και έναν επαγγελματικό κλάδο», κατέληξε ο Δημήτρης Μαρέδης.