Η τέταρτη εβδομάδα του MasterChef ξεκίνησε με… αλκοόλ να ρέει! Οι 21 παίκτες μπήκαν στο επεισόδιο της Δευτέρας (20/2) στο πλατό του MasterChef και αιφνιδιάστηκαν όταν αντίκρισαν κοκτέιλ αντί για πιάτα!

Οι κριτές φώναξαν τον αρχηγό της νικήτριας ομάδας Ηλία Κιαζόλι, και του ανακοίνωσαν ότι μπορεί να επιλέξει να μαγειρέψει στη νέα δοκιμασία και να διεκδικήσει τα 1.000 ευρώ ή να επιλέξει να μη διαγωνιστεί και να παρακολουθήσει ασφαλής από τον εξώστη. Αν διάλεγε το πρώτο, θα έπρεπε να δώσει την ασυλία του σε κάποιον άλλο. Θυμίζουμε ότι ο Ηλίας είχε κερδίσει ξανά τα 1.000 σε προηγούμενη δοκιμασία.

Ακόμα, ο Ηλίας θα επέλεγε σε ποιους παίκτες θα μοιράσει ποια κοκτέιλ, ενώ θα όριζε ποιοι θα κάνουν γλυκό και ποιοι αλμυρό πιάτο. Ζητούμενο του τεστ δημιουργικότητας, ήταν το πιάτο που θα ετοίμαζαν οι παίκτες να θυμίζει το κοκτέιλ που τους δόθηκε.

Τρίτο και τελευταίο πλεονέκτημα του Ηλία ήταν, όπως ανακοίνωσαν οι κριτές, ότι μπορούσε να στερήσει σε τρεις από τους συμπαίκτες του τις ηλεκτρικές συσκευές στη δοκιμασία. Αυτό σήμαινε ότι δε θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τίποτα από ό,τι χρειάζεται ρεύμα για να λειτουργήσει.

Ο Ηλίας «έσωσε» τον Σταύρο γιατί του… προξενεύει κοπέλα!

Ο Ηλίας επέλεξε να μαγειρέψει και έσωσε τον Σταύρο, αλλά η αιτιολόγηση της επιλογής του αυτής ήταν επική! Πρώτον γιατί κατά την είσοδό του ο Ηλίας τον είχε «διώξει» από το σπίτι και δεύτερον του έκανε προξενιό!

«Καθόμασταν χθες με τον Παναγιώτη και μου λέει “θα σου δώσω 200 ευρώ για να μου δώσεις την ασυλία’’ και έρχεται μετά ο Σταύρος και μου λέει “Λιάκο εγώ σου έχω το καλύτερο. Έχω μία κοπελίτσα από τη Φλώρινα 27 ετών να σου τη γνωρίσω, θα στην κάνω προξενιό’’» είπε ο Ηλίας, με τους κριτές να ρωτάνε αν έχει δει την «υποψήφια νύφη».

«Όχι σεφ, δεν την έχω δει αλλά είπε ότι είναι στα γούστα μου» τόνισε ο Ηλίας και πρόσθεσε: «Πάντως πέρα από την πλάκα, εκτός από το προξενιό, που δε με χαλάει κιόλας, ήθελα να βοηθήσω τον Σταύρο γιατί τον είχα βγάλει» τόνισε με τους συμπαίκτες του να ζητούν το Instagram της.

Η Στέλλα από την πλευρά της που τον έχει χαρακτηρίσει σεξιστή συνεχίζει και θεωρεί πως είναι παραπάνω φεμινίστρια από εκείνον που είναι φουλ πουριτανός και για αυτό δεν μιλούν καθόλου μεταξύ τους.

Ο Ηλίας στη συνέχεια επέλεξε να δυσκολέψει τη Σέβα, τον Κωνσταντίνο και τον Γιάννη. Οι τρεις τους δεν θα είχαν στη διάθεσή τους ηλεκτρικές συσκευές όσο μαγείρευαν.