Στην εκπομπή «Κεραία» της ΕΡΤ και τη Ρέα Βιτάλη μίλησε την Τετάρτη (7/12) η Σμαράγδα Καρύδη. Και καθώς το θέμα ήταν η φιλία, μαζί της ήταν η στενή της φίλη, Έλενα Σκουλά, στέλεχος Επικοινωνίας στο Εθνικό Θέατρο.

Η φιλία τους μετράει 20 χρόνια. Γνωρίζονταν πολλά χρόνια πριν κάνουν στενή παρέα. Συγκεκριμένα από τον Τεχνοχώρο μετά τη σχολή, όπου η Σμαράγδα Καρύδη έπαιζε στο υπόγειο και η Έλενα από πάνω στην Κεντρική Σκηνή. Πολύ λίγο βλέπονταν τότε και ο κύριος λόγος ήταν γιατί είχαν μια κοινή φίλη που έπαιζε στην παράσταση.

Πιο κοντά ήρθαν το καλοκαίρι του 2003, όταν έκαναν κοινές διακοπές, ένα δύσκολο καλοκαίρι για την Σμαράγδα και από εκεί έγινε πιο στενή η σχέση τους. Πριν της άρεσε να την βλέπει, την θαύμαζε γιατί ήταν μουρλή – όπως είπε – αλλά δεν είχαν επαφή με τηλέφωνα.

«Στην Έλενα μου αρέσει που ενώ φοβάται πολλά πράγματα, δεν κολ..νει. Πάει προς τα πάνω τους χωρίς να το σκέφτεται, γιατί πάει με το μυαλό. Αυτό καμιά φορά την απομακρύνει από τα συναισθήματά της, αλλά το έκανε πιο μικρή. Τώρα είναι πιο κοντά σε αυτά που αισθάνεται. Αλλά γενικά δουλεύει πολύ το μυαλό της, κάνει λίστες, είναι οργανωμένη. Είναι πιο περιπετειώδης από μένα ενώ εγώ είμαι φοβητσιάρα, είναι κοινωνική, όχι απλά κοσμική, την αγαπούν οι άνθρωποι και αυτοί τους αγαπάει» είπε για τη φίλη της η ηθοποιός και αντίστοιχα η Έλενα Σκουλά επισήμανε γι’ αυτά που της αρέσουν στην Σμαράγδα Καρύδη και τις έδεσαν: «Το χιούμορ της, όπως και το γεγονός πως είναι πολύ έξυπνη».

Η ηθοποιός θέλησε να καταρρίψει τα στερεότυπα ότι δεν υπάρχει γυναικεία φιλία.

«Πάντα είχα όμορφες φίλες. Μου αρέσουν οι όμορφες γυναίκες. Είναι στερεοτυπικό το ότι είναι δύσκολο για μια όμορφη γυναίκα να έχει γυναίκες φίλες κοντά της. Επίσης, το θέμα της φιλίας, ότι δεν υπάρχουν γυναικείες φιλίες είναι ψέμα. Οι κολλητές μου ήταν γυναίκες. Καλά τα πάω και με τους άντρες, αλλά οι κολλητές μου, εκείνες στις οποίες έλεγα τα μυστικά μου ήταν γυναίκες. Μην το λέμε ότι οι άντρες είναι τόσο δοτικοί, ντόμπροι, έχω δει να κάνουν τα τέρατα άντρας σε άντρα, να κάνουν απάτες ο ένας στον άλλον, να παίρνουν ο ένας τη γυναίκα του άλλου, να τσακώνονται. Δεν είναι δα πως αυτοί είναι πιστοί φίλοι και εμείς όχι» είπε.

Οι δύο γυναίκες περιέγραψαν ότι αυτό που τους αρέσει να κάνουν είναι να ταξιδεύουν παρότι η Σμαράγδα παθαίνει πανικούς, φοβάται τα αεροπλάνα, φοβάται την αλλαγή, θέλει τη βολή της.

Η Σμαράγδα Καρύδη πρόσθεσε ότι η φίλη της η Έλενα είναι πολύ βολικός άνθρωπος, ενώ η ίδια δεν αντέχει τίποτα, θέλει σκοτάδι, θέλει ησυχία.

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά τους ταξίδια ήταν στην Τοσκάνη. Αγαπούν και οι δυο τους το καλό φαγητό και γύρισαν με κάποια κιλά παραπάνω και τα κουμπιά από τα παντελόνια να μην κλείνουν.

Έχουν διαφωνίες, όπως παραδέχτηκαν, όχι, όμως, καβγάδες γιατί φροντίζουν να μιλάνε με ειλικρίνεια μεταξύ τους καθώς δεν μπορούν τα μούτρα. Επίσης πολύ σημαντικό για τη σχέση τους θεωρούν το γεγονός πως ό,τι λένε μεταξύ τους, δεν βγαίνει παραέξω.