Πώς γεννιούνται τα μεγάλα σίριαλ; Τη Δευτέρα (5/12) το «Mega Stories» μέσα από τη συχνότητα του Mega εξερεύνησε τον κόσμο της τηλεοπτικής δημιουργίας και τη διαδρομή από την έμπνευση στην επιτυχία. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνάντησε τους ανθρώπους που όρισαν την ελληνική τηλεοπτική αφήγηση τα τελευταία 30 χρόνια και βέβαια ορίστηκαν από αυτή. Συνάντησε φανερούς αλλά κυρίως τους αφανείς ήρωές τους.

Ανάμεσα στους δημιουργούς που μίλησαν στην εκπομπή ήταν κι ο Μανούσος Μανουσάκης, με τον οποίο η παρουσιάστρια συζήτησε για τη σημασία του να γνωρίζεις με το βιωματικό τρόπο την κοινωνική ομάδα που θες να αναπαραστήσεις τηλεοπτικά. Ο αγαπημένο σκηνοθέτης μοιράστηκε, μάλιστα μία ιστορία από τους Ψίθυρους Καρδιάς, που σημείωσαν τεράστια επιτυχία: «Γύρισαν οι γυναίκες Ρομά και μου είπαν «“ντροπή σου, μας έκανες ρεζίλι”».

Αναμνήσεις, σπαρταριστά backstage στιγμιότυπα και παραλειπόμενα ήρθαν επίσης για πρώτη φορά στο φως μέσα από τις αφηγήσεις της Ρένιας Λουιζίδου που θυμήθηκε πώς γεννήθηκε το θρυλικό αστροπελέκι των «Απαράδεκτων» και περιέγραψε ένα από τα πιο επικά γυρίσματα στην σειρά.

«Με ακολουθεί το παρατσούκλι. Ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό, ούτε το είχα φανταστεί ποτέ. Το είπε μια μέρα ο Γιάννης (Μπέζος) στο γύρισμα πάνω. Συνειδητοποιήσαμε στον δρόμο ότι το «τσίμπησε» ο κόσμος. Το ξανάπε, ξανάπε και έμεινε. Οι “Απαράδεκτοι” γυρίζονταν σε τέτοιο κλίμα που κάθε επεισόδιο ήταν και από μια κουλαμάρα. Το επεισόδιο με την ποιήτρια, τη Βάνα Παρθενιάδου. Μας διάβαζε ποιήματα και έπρεπε εμείς, να κάνουμε τους αναίσθητους και να τρώμε με τα χέρια σουβλάκια. Δεν ήξερα σε τι αντιστοιχεί αυτό και πως πρέπει να προφυλαχθώ. Πεινούσαμε με τον Βλάση και πήγαμε και φάγαμε πριν από το γύρισμα. Ξεκινάει το γύρισμα, μας πιάνουν καμιά 20αριά φορές τα γέλια και σταματάμε και πάμε ξανά από την αρχή την σκηνή, με αποτέλεσμα να φάμε καμιά 20αριά φορές με βουλιμία σουβλάκια και να καταλήξει σε εμετό αυτό το πράγμα. Έλεγα θα πεθάνω από σουβλάκια. Δεν ήξερα ότι όταν έχεις να γυρίσεις σκηνή φαγητού δεν τρως ποτέ πριν, γιατί δεν ξέρεις πόσες φορές θα χρειαστεί να την ξαναγυρίσεις. Πρέπει να έφαγα εκείνη την ημέρα και 50 σουβλάκια!» είπε για το περιβόητο επεισόδιο «Ποιητική βραδιά» και συνέχισε: «ήταν εξωφρενικό για την εποχή και την επιτυχία που σημείωσε ότι παιζόταν η σειρά από τέσσερις ηθοποιούς που δεν ήταν πρωταγωνιστές, ο πιο γνωστός ήταν ο Βλάσσης» υπογράμμισε.