Η κηδεία του Παπανδρέου προκαλεί αναταράξεις. Mια λαοθάλασσα συγκεντρώνεται για να αποχαιρετήσει τον Γέρο της Δημοκρατίας. Ο Γκούβερης εκβιαστικά αποσπά την υπογραφή της Κυβέλης σ’ ένα γράμμα υποταγής στη Χούντα, ενώ αρχίζει η δίκη του Παναγούλη. Η Βαλεντίνη, η δισεγγονή της Κυβέλης, σχεδιάζει ν’ ανοίξει ένα μουσείο με όλα τα κοστούμια από τις θεατρικές παραστάσεις της Κυβέλης, για να γνωρίσουν οι επόμενες γενιές την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Μια καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες, με φόντο μια εποχή με έντονη πολιτική και πολιτιστική ζωή, ολοκληρώνεται στο συγκλονιστικό τελευταίο επεισόδιο της δραματικής ιστορικής σειράς «Φλόγα και άνεμος», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στις 22:00.

Αναλυτικά τι θα δούμε στο «Φλόγα και Άνεμος» στο 12ο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ

1968: Η κηδεία του Παπανδρέου φέρνει ανατροπές. Οι χουντικοί πέσανε έξω, μια λαοθάλασσα μαζεύεται στην κηδεία, οι ασφαλίτες χτυπάνε ανελέητα. Ο Γκούβερης ετοιμάζει ένα κείμενο μετάνοιας για να το υπογράψει η Κυβέλη. Ο Φώντας συνδέει τον ηθοποιό Κροντηρά, που πέθανε, με το ζευγάρι που αυτοκτόνησε στο Φάληρο. Η Όλγα ετοιμάζει το κυριακάτικο τραπέζι, που κρύβει ένα μυστικό. Ένα κουτί κινίνα. Ο Φώντας επιστρέφει σπίτι, αλλά τον καθυστερεί η γειτόνισσα. Η Βαλεντίνη, η δισεγγονή της Κυβέλης, σχεδιάζει ν’ ανοίξει ένα μουσείο με όλα τα κοστούμια από τις θεατρικές παραστάσεις της Κυβέλης. Ο Γκούβερης εκβιαστικά αποσπά την υπογραφή της Κυβέλης σ’ ένα γράμμα υποταγής στη Χούντα. Αρχίζει η δίκη του Παναγούλη.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ: Η Κυβέλη έχει να αντιμετωπίσει την απουσία του Γεωργίου, που τον έχει απορροφήσει η πολιτική και το ταξίδι που θα κάνει με τον γιο της. Οι κόρες της Κυβέλης, που έχουν κληρονομήσει το ταλέντο της και παίζουν με επιτυχία στο θέατρο και στον κινηματογράφο, έρχονται να την αποχαιρετήσουν. Στην Αμερική, η Κυβέλη στέκεται στο πλευρό του Γιωργάκη, τον οποίο παρακολουθούν οι καλύτεροι γιατροί. Στην Αθήνα, ο Παπανδρέου κάνει την κίνηση που θα διαλύσει τον γάμο τους. Δεν τον αφήνει αδιάφορο η Σεράνο. Ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του, στο οποίο μέσα ήταν η τραγουδίστρια, προκαλεί την αντίδραση της Κυβέλης, η οποία του στέλνει ένα τηλεγράφημα. Είναι η τελευταία της επικοινωνία μαζί του για χρόνια ώς τις τελευταίες ημέρες του.