Στην παρέα του «The 2Night Show» της Τετάρτης (2/11) και καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε ο Θάνος Αλεξανδρής. Ο συγγραφέας του επιτυχημένου βιβλίου «Αυτή η νύχτα μένει», ο οποίος δόξασε με την πένα του τα σκυλάδικα της δεκαετίας του ’80, μοιράστηκε την άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία της ζωής του: Από τη Νομική, στο Θέατρο Τέχνης, στο τραγούδι, αλλά και στα μπουζουξίδικα της εποχής.

«Μεγάλωσα με δύο φανταστικούς γονείς που ήταν πλούσια τα συναισθήματα. Νιώθαμε πλούσιοι. Ο πατέρας μου ήθελε να γίνω δάσκαλος και η μητέρα μου δικηγόρος. Πέρασα στη νομική, έγινα ηθοποιός, μετά τραγουδιστής και μετά στα “σκυλάδικα”.

Γιατί ο Γιώργος Μαρίνος ήθελε να τον διώξει από τη «Μέδουσα»;

«Πήγα κρυφά στον Κουν και παράλληλα ήμουν στην Νομική. Όταν με προσέλαβε ο Μαρίνος, που τότε εθεωρείτο η “Μέδουσα” το Μέγαρο Μουσικής για την Αθήνα, ήταν μεγάλη τιμή κι έκανα οντισιόν. Αλλά πώς το λέω στη μάνα μου; Τους στέλνω ένα γράμμα και τους λέω είμαι στον Μαρίνο. Τότε, αν έλεγες στο χωριό ότι δουλεύω με τον Γιώργο Μαρίνο -αν τους έλεγες ότι ήμουν έμπορος ναρκωτικών, θα τους φαινόταν πιο light- εθεωρείτο κατάντια. Για εμένα είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή καλλιτέχνης, τραγουδιστής, showman. Δεν πρόκειται να αντικατασταθεί. Αλλά τότε στην επαρχία ήταν λίγο…Ξαφνικά ήρθαν οι δικοί μου να με δουν και τους άρεσε πολύ η παράσταση και μου έδωσαν το “οκ”. Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ο Μαρίνος είναι τι ζώδιο είμαι και όταν του είπα ότι είμαι Παρθένος μου είπε να φύγω γιατί είναι Δίδυμος και δεν ταιριάζαμε» εξομολογήθηκε ο Θάνος Αλεξανδρής.

Ποια περιστατικά θυμάται από τα πιο σκληρά μπουζουξίδικα που έχει δουλέψει;

«Τη δεκαετία του ’80 πήγα να δουλέψω στα μπουζούκια της επαρχίας με ποιοτικό ρεπερτόριο αλλά έφαγα κράξιμο από τους θαμώνες. Για να καταφέρω να επιβιώσω, μου πρότειναν τα καλλιτεχνικά γραφεία της εποχής να τραγουδάω μαζί με μπαλέτο από νόστιμες γυναίκες. Τότε δουλεύαμε 7 μέρες την εβδομάδα και γινόταν χαμός. Κατάλαβα ότι για να επιβιώσω έπρεπε να υιοθετήσω το ρεπερτόριο των ανθρώπων της νύχτας. Από το 1980 μέχρι το 1992 ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι που αν το ξαναζούσα, θα επέλεγα να ζήσω αυτό το όνειρο. Έχω δει ανθρώπους να κρατούν μαύρες σακούλες από επιδοτήσεις και δάνεια και να κάνουν πρόταση στα κορίτσια για μία νύχτα».

Επίσης, μίλησε για τη σχέση ζωής με τη Μαλβίνα Κάραλη, και θυμήθηκε γεγονότα, τα οποία «έδεσαν» τη σχέση τους.

«Γνώριζα τη Μαλβίνα από όταν ήμουν 14 ετών. Ήταν η σταρ της Χαλκίδας χωρίς να ασχοληθεί ακόμα. Στα 13 της σε μία έκθεση ζωγραφικής, έκανε την Αγία Παρασκευή γυμνή και την είχαν διώξει από το σχολείο και έκτοτε ακουγόταν πολύ το όνομά της. Ξαφνιαστήκαμε τότε γιατί τότε ήταν όλα συντηρητικά. Έγινε σταρ γιατί τότε με το Πολυτεχνείο ανέβηκε στην ταράτσα, κυκλοφορούσε με σορτς καυτό και εάν την κοιτούσε κάποιος φώναζε την αστυνομία. Ήταν η πρώτη που της είχα πει ότι θα πάω στον Κουν και με πήρε μαζί της στο “Φαντάζιο” και μου έδωσε να κάνω το πρώτο μου ρεπορτάζ. Για το δεύτερο μου ρεπορτάζ, πάμε στην Πλατεία Βάθη και προσλαμβάνεται σαν κονσοματρίς για να μάθει πώς είναι η νύχτα. Τα κείμενά της ήταν μαγικά. Επίσης, έχουμε πάει στην Φυλής και την ώρα που είναι οι πελάτες να μπουν μέσα, αυτή τους απήγγειλε Καβάφη».