Ποδαρικό κάνουν σήμερα οι περισσότερες πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, με ανανεωμένα σχήματα στην παρουσίασή τους. Ο Δημήτρης Οικονόμου, μετά την αποχώρηση της Μαρίας Αναστασοπούλου, που θα τη δούμε από την ερχόμενη Δευτέρα 5/9 στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη, υποδέχτηκε στο πλατό του ΣΚΑΪ την Ντόρα Κουτροκόη και τον Άκη Παυλόπουλο.

«Εσείς οι δύο είχατε πάρει διαζύγιο» είπε ο Δημήτρης Οικόνομου για την εκπομπή που έκαναν παλιότερα στο OPEN η Ντόρα Κουτροκόη με τον Άκη Παυλόπουλο, με τον τελευταίο να του απαντάει «πήραμε μια ανάσα» και τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ να χρίζεται… κουμπάρος.

. Μετά τα αστεία για τα κιλά που πήρε ο Δημήτρης Οικονόμου και τα κιλά που έχασε ο Άκης Παυλόπουλος, οι δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν σε μια δύσκολη χρονιά που έρχεται από άποψη ειδήσεων, επικεντρώνοντας στο πολιτικό σκηνικό των παρακολουθήσεων και το αποτύπωμα της ακρίβειας στα νοικοκυριά.

Νέα πρωινή εκπομπή στο OPEN με παρουσιαστές τον Μάνο Νιφλή και την Χρύσα Φώσκολου και την πρώτη καλημέρα στους τηλεθεατές να έρχεται με ένα χειροφίλημα στην παρουσιάστρια.

«Σήμερα ξεκινά ένα νέο τηλεοπτικό ταξίδι. Ένα ταξίδι στην ενημέρωση, ένα ταξίδι στις εικόνες, στις ειδήσεις, ένα ταξίδι στη μεταξύ μας επαφή […] Να μιλάμε μεταξύ μας, να ακούμε» είπε ο κ. Νιφλής για την «Ανοιχτή Επικοινωνία».

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια στο OPEN o Δημήτρης Καμπουράκης και ο Παναγιώτης Στάθης. «Καινούργια εκπομπή, καινούργια πρωινά. Δεν έχουμε ξανασυνεργαστεί. Πάμε για φοβερά πρωινά» είπε ο κ. Καμπουράκης.

«Θα τα λέμε όλα εδώ, αυτή είναι η απόφαση που έχουμε πάρει, χωρίς δεσμεύσεις, εντελώς ανεξάρτητα […] Ήμουν φανατικός τηλεθεατής του Καμπουράκη. Είναι πολύ ευτυχής συγκυρία, έχει μεγάλη διαδρομή, μεγάλη εμπειρία, είναι ένα πρόσωπο των πρωινών» είπε ο κ. Στάθης.