Την αντίδραση επτά ιερέων προκάλεσε η νέα καμπάνια «Πες το Ναι» η οποία έχεις ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία σχετικά με το ίσο δικαίωμα στο γάμο για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Οι ιερείς απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω της οποίας εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους στο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία.

Το μεσημέρι της Τρίτης (03/05), ο Νίκος Μουτσινάς, στον «αέρα» της εκπομπής του «Καλό μεσημεράκι» τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο θέμα.

«Βγήκανε και κάποιοι, πολύ σωστοί, πολύ ωραία, επτά ιερείς και γράψαν επιστολή στον πρωθυπουργό. Όχι γι’ αυτό που έγινε στην Πάτρα, ούτε για τη φτώχεια, ούτε τίποτα. Γράψαν όμως για την καμπάνια του “Πες το ναι”, πολύ σημαντικό» είπε αρχικά ο παρουσιαστής και στην συνέχεια πρόβαλε το σποτάκι της καμπάνιας «Πες το Ναι».

Στο τέλος της προβολής του βίντεο, ανέφερε: «Αδιανόητο! Πώς τόλμησαν να κάνουν αυτό το σποτ; Είναι μια καμπάνια που έχει ξεκινήσει υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων και προχωράει μπας και γίνει, το αυτονόητο. Και αντέδρασαν αυτοί οι ιερείς, γιατί λένε ότι η ομοφυλοφιλία είναι παρέκκλιση και διαστροφή της φύσεως».

Στην συνέχεια, ο Νίκος Μουτσινάς σχολίασε: «Δυο πράγματα βασικά. Έχω μια ερώτηση και έχω και μια τοποθέτηση. Η ερώτηση είναι: Μιλάμε για έναν Θεό που αγαπάει. Ναι; Αυτό δεν λέμε; Μιλάμε για έναν Θεό που είχε δίπλα ληστές, πόρνες. Μιλάμε για έναν Χριστό που ήταν κόντρα στην εποχή που είχε κάποια βασικά πράγματα. Και επίσης, η ψυχή έχει φύλο; Η ψυχή δεν κρίνεται;».

Τέλος, ο Νίκος Μουτσινάς τοποθετήθηκε λέγοντας: «Έλα! Πάντρεψε τους και τελείωνε! Έλα! Είναι λίγο κουραστικό γιατί μιλάμε για τα πράγματα που είναι αυτονόητα αλλά θα μου πεις, όλα είναι αυτονόητα αλλά είναι λάθος αυτονόητα».