Οι δυο ομάδες του MasterChef, στο επεισόδιο το οποίο προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν σε μια ακόμα ομαδική εξωτερική δοκιμασία. Οι παίκτες, λίγο την έναρξη της δοκιμασίας συνάντησαν τους τρεις κριτές και chef, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος είχε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην δοκιμασία που θα ακολουθούσε και αυτό ήταν να φτιάξει από την αρχή τις ομάδες. «Μπλε» και «Κόκκινοι» θα έπρεπε να έχουν από επτά άτομα η καθεμία.

Ο Πάνος αποφάσισε η κόκκινη ομάδα στην οποία είναι μέλος να παραμείνει ως έχει, προσθέτοντας σε αυτή τον Νικήτα και την Ελπίδα που επέστρεψαν στο παιχνίδι. «Ακούω το όνομά μου από τον Πάνο… Δεν το περίμενα!», είπε ο Νικήτας για αυτό.

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης, ή αλλιώς «Μπόμπαινας» ακούγοντας τα ονόματα του Νικήτα και του Βασίλη, ξέσπασε. «Αχ Νικήτα μου, θα σε χορέψουν καλαματιανό και δεν θα το πάρεις χαμπάρι! Θα κάνει ο Νικήτας υπερπροσπάθειες και θα πηγαίνουν και θα τον ψηφίζουν όλοι » σημείωσε χαρακτηριστικά ο παίκτης της κόκκινης ομάδας στο MasterChef και πρόσθεσε: «Επειδή είναι και ένας δυνατός μάγειρας, είναι και ένας τρόπος μάλλον τακτικής, να τον βγάλουν και από τον διαγωνισμό».