Στον καναπέ του «Στούντιο 4», της εκπομπής της ΕΡΤ, με παρουσιαστές τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο βρέθηκε η Βαλέρια Κουρούπη, η οποία μίλησε για την πορεία της στο θέατρο, αλλά και για τη ζωή της.

Αποφάσισε ότι θα σπουδάσει υποκριτική στην Γ΄Λυκείου αφότου συνειδητοποίησε ότι καμία άλλη σπουδή δεν την ενδιαφέρει και στο μέλλον θα έβλεπε ποιον δρόμο επαγγελματικής αποκατάστασης θα ακολουθήσει.

Τα χρόνια πέρασαν όμως και ο κόσμος του θεάτρου ήταν πολύ ενδιαφέρων για εκείνη για να τον παρατήσει. Κάπως έτσι, είδε την καριέρα της να εκτοξεύεται και να γίνεται όλο και πιο αγαπητή μέσα από τους ρόλους της στο κοινό.

Για τη σχέση της με τον θείο της Γιάννη Μπέζο είπε: «Τον φωνάζω Γιάννη. Είχαμε καιρό να συνεργαστούμε μαζί έχουμε κάτι που ακουμπά ωραία στη δουλειά. Έχουμε μάθει από αυτό, είναι ο δάσκαλός μου. Όποτε με φωνάζει πηγαίνω πέραν από το ότι είναι ο καλύτερος εργοδότης που μπορεί να έχει κανείς και σίγουρα ο καλύτερος συνάδελφος αλλά ξέρω ότι δεν θα με πάρει ποτέ να καώ, σε κάτι που ταιριάζει να είμαι εγώ. Ποτέ δεν έχει συμβεί να με ευνοήσει που είμαι ανιψιά του» δήλωσε η Βαλέρια Κουρούπη.

Η ηθοποιός μίλησε και για το διαζύγιό της και το πώς έφτασε να μένει παρά τον χωρισμό της στο ίδιο σπίτι με τον πρώην άνδρα της.

«Το έφερε η ανάγκη. Είχα δυσκολίες οικονομικές. Όταν δήλωσα ότι συζώ με τον πρώην άντρα μου, συζητήθηκε πάρα πολύ. Εγώ το είπα για να πάρει θάρρος ο κόσμος και να βλέπουν ότι συμβαίνει γιατί με είχαν πλησιάζει και άλλοι άνθρωποι και μου έλεγαν ευτυχώς που τους είπες. Μας διευκόλυνε όλο αυτό γιατί το σπίτι ήταν πιο χωριστό, δεν ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Έχω χωρίσει εδώ και τρία χρόνια και τα πρώτα δύο, επειδή ήταν δύσκολα γιατί ήταν και ο κορονοϊός», είπε αρχικά η ηθοποιός στην εκπομπή «Στούντιο 4» και στη συνέχεια:

«Δεν είμαστε σύντροφοι, δεν μπορούμε να είμαστε μαζί και να μοιραζόμαστε μαζί την κάθε μέρα. Το είχαμε καταλάβει γιατί αυτό δεν γίνεται μέσα σε μία μέρα. Όταν δεν έχει συμβεί κάποιο άσχημο γεγονός ή να σε πληγώσει ή να σου φερθεί φρικτά ή να σου πει ψέματα και απλά σβήνουν τα πράγματα και περιμένεις να δεις αν θα ανάψουν ξανά. Είναι πολύ δύσκολο.

Όλο αυτό έπεσε πάνω στην καραντίνα και στην αρχή τρομάξαμε που θα κλειστούμε όλοι μαζί σε ένα σπίτι, αλλά το περάσαμε πολύ ήρεμα και γαλήνια. Νομίζω ήρθε πολύ μαλακά και στο παιδί μας. Δεν ξέρω πότε το διαχειρίζεται ένα παιδί τον χωρισμό των γονιών του», τόνισε η Βαλέρια Κουρούπη και πρόσθεσε:

«Με τον Νίκο μέναμε μαζί 20 χρόνια. Ήταν πολύ σημαντικός έρωτας, ο άνθρωπος που με διαμόρφωσε. Δεν μπορείς σε αυτές τις σχέσεις να είσαι σκληρός, είναι σαν να ακυρώνεις τις επιλογές σου και τον εαυτό σου. Ήταν ωραία από το πρώτο βράδυ που έφυγε, έγινε μαλακά. Όταν έγινε ήταν κάπως λυτρωτικό και είχαμε χρόνο να το επεξεργαστούμε» κατέληξε.