Άλλη μια ανατρεπτική εβδομάδα ξεκίνησε στο MasterChef, αυτή τη φορά με οικολογικό πρόσημο. Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, καλωσόρισαν τους διαγωνιζόμενους στην «πράσινη εβδομάδα» του MasterChef 2022.

Η μέρα ξεκίνησε με το καθορισμένο Mystery Box, οικολογικό αυτή τη φορά στο οποίο νικήτρια αναδείχτηκε η Φανή, με την επάνοδο του «Μπόμπαινα» να… τεστάρει τα νεύρα των χρηστών του Twitter. Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας τόσο ο Χριστόφορος Κατσιάνας όσο κι ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος είχαν διάθεση για πειράγματα. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πλησίασε για κάποιες διευκρινίσεις για τη φιλία ορισμένων παικτών αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενε πως η συζήτηση θα εξελιχθεί έτσι.

Λ.Κ.: Ποιοι είναι οι καλύτεροί σου φίλοι;

Χ.Κ.: Παναγιώτης κι Ιταλός… Κοιμάμαι με τη φωνή του (Ιταλού) και ξυπνώ με αυτήν. Καλά και με του Παναγιώτη. Του Παναγιώτη είναι πιο ωραία η φωνούλα.

Λ.Κ.: Θα ήθελες να το διευκρινίσεις λίγο αυτό γιατί το έκανες και φωνούλα και μπορεί να είναι παρεξηγήσιμο.

Χ.Κ.: Υπάρχουν δύσκολες στιγμές στο σπίτι. Πες Παναγιώτη για τις δύσκολες στιγμές.

Π.Κ.: Εντάξει λίγο ο ένας στην αγκαλίτσα του άλλου, έχουμε απομονωθεί από τον κόσμο και με νανουρίζει.

Λ.Κ.: Παναγιώτη τι λες παιδί μου στο πανελλήνιο;

Π.Κ.: Είναι πλατωνική σχέση.

Λ.Κ.: Μέχρι που;

Π.Κ.: Μέχρι το μπάνιο. Κάνουμε μαζί μπάνιο καμια φορά.

Λ.Κ.: Δεν μαζεύεται με τίποτα ε;

Όπως ήταν φυσικό, μετά από αυτόν το διάλογο ξέσπασαν σε γέλια οι πάντες.

Ατύχημα για τον Νίκο Παπαϊωάννου – «Κάηκα, κάηκα»

Η αντίστροφη μέτρηση του χρόνου σε συνδυασμό με τις βιαστικές κινήσεις στην κουζίνα άναψαν… φωτιά στον Νίκο Παπαϊωάννου ο οποίος και τραυμάτισε το χέρι του φωνάζοντας πως κάηκε από την κουζίνα.

Αμέσως στο πλατό του MasterChef εισέβαλε η διασώστρια για τις πρώτες βοήθειες, με τον Νίκο Παπαϊωάνου να επιστρέφει στην δοκιμασία, με δεμένο χέρι.

Το πιάτο της Φανής, λοιπόν, ενθουσίασε τους κριτές και ήταν αυτό που κέρδισε στην δοκιμασία του Mystery Box. Μάλιστα, όπως είπε είχε καλό προαίσθημα γιατί είδε τη γιαγιά της στο ύπνο της συν ότι φορούσε το δαχτυλίδι «γούρι» που της είχε δώσει.

Ως νικήτρια του Mystey Box λοιπόν, η παίκτρια των «μπλε» είχε το μαχαίρι, είχε και το καρπούζι στο Τεστ Δημιουργικότητας, το οποίο απαιτούσε από τους 15 επίδοξους chefs να ετοιμάσουν μια δημιουργική σαλάτα με πρωταγωνιστή το μέλι.

Με έμπνευση από ένα δυστοπικό μέλλον όπου οι μέλισσες θα έχουν εξαφανιστεί και μαζί τους αρκετά τρόφιμα.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς κρίνοντας από τις απαντήσεις άγνοιας που έλαβε… έπαιξε με την τύχη του ρωτώντας τους μάγειρες τι σημαίνει το ρήμα «επικονιάζω» που χρησιμοποίησε για τις μέλισσες.

Και φυσικά το Twitter ήταν εκεί για να… κράξει τους αδαείς

Η Φανή προκάλεσε τον Γιάννο σε μονομαχία

Η Φανή δεν αξιοποίησε το πρώτο της πλεονέκτημα που της έδινε τη δυνατότητα να μη μαγειρέψει. Το δεύτερο της επέτρεπε να επιλέξει ποιοι θα έχουν περιορισμούς στην αποθήκη τροφίμων. Ποιοι δηλαδή θα μαγείρευαν χρησιμοποιώντας υλικά μόνο από το ένα εκ των δύο πάντρι.

Αυτούς που θέλησε να βοηθήσει ήταν ο Νικήτας, η Ελισάβετ και ο Μπόλλος. Όχι όμως ότι τα ξαναβρήκε με τον Μπόλλο. Όπως είπε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχαν κάνει από την αρχή του παιχνιδιού ότι μέχρι να φύγουν συγκεκριμένα άτομα ο ένας θα στηρίζει τον άλλον.

Η ίδια όχι μόνο αποφάσισε να διαγωνιστεί, αλλά έκανε γνωστό επίσης ότι θα διεκδικούσε την κάρτα μόνιμης ασυλίας από τον Γιάννο, τον οποίο προκάλεσε σε μαγειρική μονομαχία.

Σε περίπτωση ήττας βγαίνει απευθείας στον «τάκο», ενώ σε περίπτωση νίκης της ο Γιάννος θα πρέπει να παραδώσει την κάρτα. Οι δυο τους είχαν να διαχειριστούν ίδια υλικά.