Απέναντι από την Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή «Ελένη» βρέθηκε καλεσμένη η Κατερίνα Λέχου με αφορμή τη μαύρη κωμωδία που πρωταγωνιστεί στο θέατρο. Η παρουσιάστρια και η ηθοποιός γρήγορα ξεκίνησαν έναν… μακάβριο διάλογο σχετικά με το θάνατο και η κάθε μια είπε την άποψη της.

«Η ζωή και ο θάνατος είναι αδελφάκια. Ο θάνατος καθορίζει τη ζωή. Εμάς τους ανθρώπους άλλα μας φοβίζουν, η αρρώστια, η παρακμή, η μοναξιά», είπε αρχικά η Κατερίνα Λέχου.

«Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό μέχρι πρόσφατα»

Τότε η Ελένη Μενεγάκη παραδέχτηκε πως «Το κομμάτι θάνατος δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μέχρι πρόσφατα. Τα τελευταία, όμως, δύο – τρία χρόνια που αρχίζουν και φεύγουν από τον περίγυρό μας διαφορετικών ηλικιών άνθρωποι, είναι η πρώτη φορά που αρχίζω και το συνειδητοποιώ. Έχει να κάνει και με την ηλικία βέβαια. Όσο είσαι πιο νέος, δε σε απασχολεί. Νομίζεις ότι είναι αλλού. Αρχίζεις και συνειδητοποιείς πως πραγματικά σε αυτόν τον κόσμο και να θέλουμε δεν μπορούμε να κάτσουμε για πάντα. Ο καθένας μας έχει τον χρόνο του, τη διαδρομή του, και κάποια στιγμή που θα φύγει. Δεν είναι ότι εύκολα συζητάς για τον θάνατο».

«Όχι, δεν συζητάς εύκολα για το θάνατο, δεν μπορείς όμως και να το απεμπολήσεις τελείως σα να μην υπάρχει και να κάνεις σαν να μην υπάρχει γιατί αυτό θα κάνει πιο ωραία τη ζωή σου. Αν ξέρεις ότι έχω ένα μέσο όρο 80 ετών για να ζήσω, πώς μπορώ να τα κάνω αυτά τα 80 χρόνια σημαντικά;», απάντησε η Κατερίνα Λέχου.

Σε εκείνο το σημείο η Ελένη Μενεγάκη αναρωτήθηκε «Και αν όμως ούτως ή άλλως αύριο περάσω τον δρόμο και με πατήσει ένα αμάξι, αν το ξέρω από σήμερα, με βοηθάει κάπου; Που;» για να πάρει την ακόλουθη απάντηση από την ηθοποιό:

«Θα είναι σημαντική η κάθε σου στιγμή πριν φύγεις. Δεν είναι για όλους τους ανθρώπους. Δεν το σκεφτόμαστε. Την κάνει σημαντική και όμορφη τη ζωή η γνώση του θανάτου».«Ναι, αλλά κάπως δεν μου ακούγεται καλά στο αυτί, εσένα πάλι όχι» σχολίασε η Ελένη Μενεγάκη για να πάρει την ανατρεπτική απάντηση της ηθοποιού «Κοίταξε δεν είναι ότι σου λέω ότι χορεύω» και τελικά να ξεσπάσουν και οι δύο γυναίκες σε γέλια.