Στην παρέα του «The 2Night Show», καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν το βράδυ της Τετάρτης (23/2) ο Χρήστος Σαντικάι. Ο νεαρός καλλιτέχνης, που τώρα πια δε θυμίζει σε τίποτα το μικρό παιδί που τραγουδούσε τα Κάλαντα των Χριστουγέννων, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, τα φώτα της δημοσιότητας που έσβησαν ξαφνικά, τον ρατσισμό και τις συνεχείς απορρίψεις που βίωσε στο «The Voice» μέχρι να επιστρέψει δυναμικά στη δισκογραφία.

Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν πληρώθηκε για τα 3 cd που έκανε τότε εκείνος απάντησε:

«Δεν πληρώθηκα, αλλά πήρα πολλά άλλα. Είχε φτιαχτεί έτσι το σκηνικό ώστε να μην έχω ούτε πνευματικά δικαιώματα. Είναι ο λόγος όμως που βρίσκομαι εδώ.

Ήταν έξυπνο μάρκετινγκ που έφεραν έναν Αλβανό μικρό να ψέλνει. Δεν υπάρχει στο μάρκετινγκ αυτό. Θα λένε όλοι “αυτός είναι Αλβανός, μπορεί να είναι και Μουσουλμάνος” και σε βάζει σε σκέψεις. Είναι πολύ ωραίο το κόλπο. Άκουσα πολλά σχόλια εκείνη την περίοδο».

«Όσο μεγάλωνα προσπαθούσα να βγάλω αυτή τη στάμπα από πάνω μου. Νόμιζα ότι μου έμεινε κατάρα, έκανα λάθος. Δεν χρειαζόταν να βγάλω τη στάμπα. Γιατί έχω μια ευκαιρία παραπάνω από κάποιον άλλο να με ακούσουν» είπε.

«Με βοηθά ακόμη και τώρα να έχω μια ευκαιρία παραπάνω ακόμα να με ακούσουν από κάποιον που δεν τον ξέρουν. Στην αρχή έλεγαν ποιος; Αυτός που έλεγε τα κάλαντα, γράφει μουσική; Μπορεί και να μην το άκουγαν το τραγούδι» είπε ο Χρήστος Σαντικάι.

Ποιος λόγος τον οδήγησε να βρει την τύχη του στη Γερμανία; Πώς είναι η σχέση του με την Λάουρα Νάργες;

«Προσπαθούσα να βρω τον εαυτό μου. Δεν είχα τον έλεγχο, προσπαθούσα να βρω εμένα. Παράλληλα πήγα στο Voice.

Όταν πήγα στο Voice πρώτη φορά κόπηκα, ήθελα να αποδείξω στον κόσμο ότι τραγουδάω λαϊκά. Ήμουν μικρός, 17.

Τη δεύτερη φορά πήγα καθαρά εγωιστικά γιατί δεν μπορούσα να δεχτώ ότι με έκοψαν και με ξανακόβουν, όμως είχαν δίκιο.

Ήταν μεγάλο σοκ, νόμιζα ότι θα με έβλεπε ο κόσμος και θα έλεγε “ο αποτυχημένος” και πήγα στη Γερμανία.

Εκεί αισθάνθηκα πρώτη φορά μετανάστης, γιατί αισθάνομαι Έλληνας».

Και αναφορικά στη σχέση του με τη Λάουρα Νάργες τόνισε: «Το καλό με τη Λάουρα είναι ότι είμαστε πολύ καλοί φίλοι, είμαστε αδέρφια, υπάρχει αυτό το δέσιμο, δεν είναι μόνο το ερωτικό».