Στο προηγούμενο, δεύτερο επεισόδιο, της σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» είδαμε την εγκατάσταση των Ελλήνων της Καππαδοκίας στην Ελλάδα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τον εμψυχωτικό ρόλο του Γέροντα Αρσενίου.

Η βιογραφική σειρά του mega «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» παρουσιάζει τη ζωή του Αγίου Παϊσίου, της εμβληματικής φυσιογνωμίας που φώτισε με τον πνευματικό του λόγο πλήθος ανθρώπων.

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 22:30 στο Mega, έρχεται το 3ο επεισόδιο της  ιστορικής-βιογραφικής σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» με την κοίμηση του Γέροντα Αρσενίου που ταράζει τις ισορροπίες στην κοινότητα. 

Τι θα δούμε στο επεισόδιο 3, της σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» θα δούμε πως: Σαράντα μέρες μετά την εγκατάσταση των ξεριζωμένων στο κάστρο της Κέρκυρας, ο Γέροντας Αρσένιος «κοιμάται» στο νοσοκομείο της πόλης στις 10 Νοεμβρίου του 1924. Αυτό το γεγονός συγκλονίζει όλη την κοινότητα, γιατί ο Γέροντας Αρσένιος ήταν ο πνευματικός τους πατέρας, ο γιατρός, ο δάσκαλος τους.

Ήταν ο άνθρωπος που πραγματικά διατήρησε την ελληνική και τη χριστιανική ψυχή στα χωριά της περιοχής των Φαράσων. Αμέτρητα τα θαύματα που επιτέλεσε εν ζωή. Η κοίμησή του ανατρέπει τα πάντα στην κοινότητα. Αρχίζουν οι εντάσεις, οι διαπληκτισμοί και οι έριδες.