Η κόκκινη ομάδα του MasterChef δεν τα κατάφερε και πολύ καλά στην ομαδική δοκιμασία και γνώρισε την ήττα. Ο αρχηγός της ομάδας, Γρηγόρης, δέχθηκε σφοδρή κριτική από τους συμπαίκτες του για την όλη διαχείριση του κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας και όπως φάνηκε, εκνευρίστηκε.

«Γενικά είμαι τύπος που ό,τι και να γινόταν στην ομάδα μου θα ήθελα να το κρατήσω μέσα στην ομάδα μου κι αυτή τη στιγμή η ομάδα μου δεν το έχει κάνει αυτό. Έχει βγάλει πολλά πράγματα προς τα έξω που έχουν ακούσει οι αντίπαλοι και μπορεί να πατήσουν πάνω σε αυτά» ανέφερε ο Γρηγόρης στην κάμερα του MasterChef.

Ο Γρηγόρης ενοχλήθηκε που οι συμπαίκτες του τον κατηγόρησαν ότι δεν επέβαλε την τάξη κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας. «Έρχομαι σε σώζω, δίνω τα πάντα για σένα γιατί σε γουστάρω και δε θέλω να εκτεθεί κανείς από εμάς κι εσύ μετά μου λες π…ες.  Με έμαθε πολλά αυτό το πράγμα (σ.σ. η ομαδική δοκιμασία)… δεν μπορώ να εμπιστευθώ. Δεν τους εμπιστεύθηκα ως ανθρώπους προς εμένα τους εμπιστεύτηκα μαγειρικά. Δεν είναι ότι αδιαφορώ, αλλά ότι ξενερώνω. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς, να στηριχτείς… Αυτό δεν είναι ομάδα, είναι κοροϊδία», είπε ο παίκτης στην κάμερα του MasterChef.  

Ο Γρηγόρης, ο Βασίλης και ο Χριστόφορος ήταν οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση μετά την ψηφοφορία της κόκκινης ομάδας.

Ο Γρηγόρης, ως αρχηγός της ομάδας, έθεσε τον εαυτό του πρώτο υποψήφιο. Ο ίδιος είπε στους κριτές: «Έτσι όπως ήρθε η κατάσταση πιστεύω πώς είναι το πιο δίκαιο αυτή η τριάδα να μαγειρέψει».