Το πρώτο Τεστ Δημιουργικότητας του MasterChef 2022 ολοκληρώθηκε και όπως αποδείχθηκε ο Γιάννος, έχοντας κερδίσει τη δοκιμασία του Mystery Box, δυσκόλεψε αρκετά με τις επιλογές του κάποιους συμπαίκτες του. Αποδείχθηκε όμως και ότι τα φαινομενικά πιο διαχειρίσιμα υλικά δεν είναι εύκολα και αν κάποιους ο φρέσκος τόνος τους χαροποίησε αρχικά, το αποτέλεσμα δεν τους δικαίωσε.

Όλοι περιμένουν να ακούσουν την ανακοίνωση του νικητή ή της νικήτριας του Τεστ Δημιουργικότητας από τους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, που θα έχει και φοβερά πλεονεκτήματα. Κάποιοι έκαναν καλό «ποδαρικό» την πρώτη μέρα αλλά τρεις διαγωνιζόμενοι καλούνται να μαγειρέψουν στην 1η Δοκιμασία Αποχώρησης για να διατηρήσουν τη θέση τους στον διαγωνισμό.

Το μαγειρικό ταξίδι του MasterChef 2022 μόλις ξεκίνησε και κανένας δεν θέλει να τελειώσει τόσο νωρίς. Οι διαγωνιζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα πιάτο αντιγραφής που απαιτεί συγκέντρωση, μαγειρική αντίληψη και πειθαρχία στα βήματα της συνταγής και τους βάζει από την αρχή «στα βαθιά». Η παραμικρή αστοχία μπορεί να κοστίσει ακριβά και όλοι συνειδητοποιούν ότι όσο δύσκολα κατάφεραν να μπουν στον διαγωνισμό, τόσο εύκολα μπορεί να αποχωρήσουν.

Η αγωνία και το μαγειρικό πάθος κορυφώνονται, ενώ ακόμα και όσοι βρίσκονται στον εξώστη δεν καταφέρνουν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους προσπαθώντας να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους, που διαγωνίζονται για την παραμονή τους.

Στο MasterChef 2022 όλα ανατρέπονται και οι εξελίξεις στο τέλος της ημέρας θα αφήσουν τους διαγωνιζόμενους έκπληκτους.

Για ποιον ή ποια το ταξίδι του MasterChef 2022 θα λήξει πρόωρα απόψε στις 21:00;