Στη φάση των bootcamp βρίσκεται το MasterChef και οι υποψήφιοι μάγειρες βάζουν τη φαντασία τους και τα δυνατά τους για να μπορέσουν να μπουν στο σπίτι του διαγωνισμού.

Και ενώ οι παίκτες είχαν μπει στην αποθήκη τροφίμων για να βάλουν στο καλάθι τους τα υλικά που ήθελαν για τη δοκιμασία, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είχε όρεξη για πειράγματα. Ο chef πλησίασε τον Πάνο και τον ρώτησε: «Ξέρεις τι ψευδώνυμο σου έχουμε δώσει; Άκης Πετρετζίκης! Τέτοια σύγκριση. Δε μοιάζει ο φίλος ο Πάνος;»

Ο Πάνος ανταποκρίθηκε με χαμόγελο: «Όχι. Εγώ είμαι πιο καλός. Μου έχουν πει διάφορα σεφ. Άλλο ένα μου λένε βασικά. Για τον Σαμπάνη. Αυτός είναι ασχημάντρας, εγώ είμαι ωραίο παιδί. Πλάκα κάνω».

Ποιοι πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού μαγειρικής

Η μονομαχία ανάμεσα στον Πέτρο και τον Θοδωρή έστεψε νικητή τον Πέτρο, ο οποίος πήρε τη λευκή ποδιά. «Τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή είναι ανάμεικτα. Έχω ενθουσιασμό και ένα άγχος!» είπε ο Πέτρος χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στην Παναγιώτα και τον Βασίλη οι κριτές προτίμησαν το πιάτο του Βασίλη. Ο διαγωνιζόμενος δήλωσε ενθουσιασμένος και έτοιμος να μπει στο σπίτι.

Οι σούπες που έφτιαξαν για τη μονομαχία ο Τζόναθαν και ο Γιώργος ικανοποίησαν πολύ τους κριτές αλλά τη θέση μέσα στο σπίτι την κέρδισε ο Τζόναθαν.

H μονομαχία ανάμεσα στον Βαγγέλη και τον Στέφανο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως τους είπαν οι κριτές, αφού και οι δυο είχαν φτιάξει ένα μέτριο ριζότο. Τελικά, τη λευκή ποδιά κέρδισε ο Στέφανος.

O Νίκος και ο Γιώργος ικανοποιήσαν με τα πιάτα τους, τους κριτές αφού όπως τους είπαν ήταν και τα δυο πολύ γευστικά. Όμως στο σπίτι κατάφερε να μπει ο Νίκος. «Δεν το πιστεύω! Το πήρα! Ήταν τρελή εμπειρία, δεν το πίστευα αυτό που έγινε. Εννοείται ήθελα να περάσουμε και οι δυο. Τον συμπάθησα πάρα πολύ τον Γιώργο» είπε ο ιδιος.

Ένα από τα μαγειρικά ζευγάρια «αντιπάλων» ήταν ο Νίκος και ο Χριστόφορος. Οι δύο έβαλαν τα δυνατά τους αλλά μόνο ο Χριστόφορος κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές με το πιάτο του κι έτσι πήρε τη λευκή ποδιά και πέρασε στο σπίτι του MasterChef.