Αγαπημένα ελληνικά θεατρικά έργα θα «ζωντανέψει» ο Alpha και θα τα φέρει στο σήμερα μέσα από τη νέα σειρά σπονδυλωτών επεισοδίων «Τα νεοκλασικά».

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Alpha: «Πώς θα ήταν σήμερα ο άπιστος Αποστόλης από το Ούτε γάτα ούτε ζημιά; Τί θα έλεγε ο Θόδωρος από το Ο φίλος μου ο Λευτεράκης όταν αντίκριζε τον «φανταστικό» φίλο του; Πώς θα αντιδρούσε ο Ζάβαλος από τη Βίλλα των οργίων κατά την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του από την αστυνομία;

Τίτλοι οικείοι κι αγαπημένοι που ξυπνούν γλυκές αναμνήσεις.

Ούτε γάτα ούτε ζημιά, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, Μιας πεντάρας νιάτα, Ο εμίρης και ο κακομοίρης, Η κόμισσα της φάμπρικας, Οι κληρονόμοι, Δελησταύρου και υιός, Η βίλλα των οργίων, Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη και πολλοί ακόμη.

Θεατρικές ιστορίες που έχουν στο παρελθόν μεταφερθεί με ιδιαίτερη επιτυχία στον κινηματογράφο, διασκευάζονται για πρώτη φορά για την ελληνική τηλεόραση και υπόσχονται να χαρίσουν βράδια γεμάτα νοσταλγία, γέλιο και όμορφες στιγμές».

Ποιοι θα είναι όμως οι πρώτοι πρωταγωνιστές και ποιο θεατρικό έργο θα κάνει… ποδαρικό στη νέα σειρά του Alpha;

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega, το πρώτο θεατρικό έργο το οποίο θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη είναι το «Ούτε γάτα ούτε ζημιά». Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους που στο σινεμά είχαν ο αξέχαστος Βασίλης Λογοθετίδης και η Ίλια Λιβυκού, θα αναλάβουν ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντορέττα Παπαδημητρίου αντίστοιχα.

Τα γυρίσματα θα γίνουν και πάλι στον σταθμό της Λιβαδειάς όπως και στην παλιά ελληνική ταινία καθώς το σημείο δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από το 1955 οπότε και γυρίστηκε η ταινία του Αλέκου Σακελλάριου.