Ο Θοδωρής Αθερίδης σε συνέντευξή του μίλησε για την προσωπική του ζωή, τη σχέση του με το αλκοόλ αλλά και για την φιλία του με τον Νίκο Σεργιανόπουλο. Αποκάλυψε, δε, πως το 2000 απομακρύνθηκε από τον «κολλητό» του φοβούμενος μην ξανακυλήσει στο ποτό.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega, «Παμε Δανάη», για το ρόλο που είχε το αλκοόλ και οι καταχρήσεις στη ζωή του, είπε: «Όλοι μου οι φίλοι έπαιρναν ναρκωτικά αλλά εμένα με φύλαξε ο φόβος. Δεν έπαιρνα ούτε καν τα αντιβιοτικά που μπορεί να μου έγραφε ο γιατρός» και συνέχισε: «Ήταν κοινωνικά αποδεκτό. Όταν αυτό με έναν ωραίο τρόπο σε χαλαρώνει, είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να την πατήσεις. Είχα κρίσεις πανικού και με το αλκοόλ χαλάρωνα. Έκανα αγχόλυση. Δεν θα είχα γίνει αλκοολικός αν η αγχώδης ψυχονεύρωση που έχω εμφανιζόταν παρωδικά, αλλά με έλουζε και για να φύγει έπινα».

Ο ηθοποιός είχε στενή φιλιά με τον Νίκο Σεργιανόπουλο, ο οποίος το καλοκαίρι του 2008 βρέθηκε δολοφονημένος στο σαλόνι του σπιτιού του, στο Παγκράτι, με 21 μαχαιριές στην καρδιά, στον λαιμό και στους πνεύμονες. Ο Θοδωρής Αθερίδης εκμυστηρεύτηκε ότι η δολοφονία του ήταν ένα μεγάλο σοκ για εκείνον. «Με ξύπνησε η σύζυγός μου τότε και μου είπε “σφάξανε τον Νίκο”», δήλωσε.

«Με τον Νίκο γνωριστήκαμε το 1989 σε θίασο και από το 1991 γίναμε κολλητοί μέχρι που αποτραβήχτηκα εγώ το 2000 για να μην ξαναπέσω στο αλκοόλ, αντί να βγάλω αυτόν από εκεί. Ο Νίκος έπινε πολύ. Τα είχε κάνει λίγο κουλουβάχατα. Δεν γνωρίζω κάποιον που να τον έχει αντιπαθήσει. Όλες οι γυναίκες ήταν ερωτευμένες μαζί του, ενώ σου έδινε διαρκώς την αίσθηση ότι πρέπει να τον προστατεύσεις γιατί θα σπάσει», ανέφερε. Διευκρίνισε, δε, ότι ο αδικοχαμένος ηθοποιός γνώρισε τον λόγο που τον απέφευγε και δεν τον πείραζε αυτό.

«Η ψυχή του ήταν ζεστό ψωμί. Δεν είχε έλλειψη αυτοεκτίμησης. Ήταν ένας τρόπος να διαβάζει την πραγματικότητα με γκολ από τα αποδυτήρια και ότι το ματς δεν γυρίζει. Ο Νίκος θα μπορούσε να είναι ένας Καρυωτάκης και αυτό εννοώ όταν μιλάω για την ήττα».

Ακόμη, ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για τις γυναίκες της ζωής του. Είχε κόπο να έχουν και οι τρεις (κόρη, σύντροφος και πρώην γυναίκα) τους να έχουν μια ωραία σχέση σήμερα; «Δεν έκανα κάτι που να κόπιασα. Δεν μου αρέσει όταν αγαπάω δύο ανθρώπους να μην γουστάρονται μεταξύ τους. Κοπιάζω στο να αμβλύνω θέσεις. Στις σχέσεις μου υπήρχε πολιτισμός. Ο καθένας μας παραγκώνισε τον εαυτό του σε πολλά πράγματα γιατί καταλάβαινε. Καταλαβαίνεις ότι το δικό σου “θέλω” έχει ένα όριο με το “θέλω” του άλλου», δήλωσε.