Καλεσμένος στο The 2Night Show ήταν το βράδυ της Τρίτης (07/12) ο Πάνος Τριανταφύλλου, ο χάλκινος Παραολυμπιονίκης ξιφασκίας του Τόκιο. Σε μία αποκαλυπτική συζήτηση μίλησε για το τροχαίο ατύχημα που είχε στα 18 του και τον καθήλωσε στο αμαξίδιο.

«Φορούσα ζώνη αλλά το βάθος του γκρεμού ήταν 70-100 μέτρα. Έκανε όμως τόσες τούμπες το αυτοκίνητο που εγώ πετάχτηκα εκτός αυτοκινήτου. Οδηγούσε άλλος, ήταν θέμα απειρίας του οδηγού. Σκέψου ότι φορούσα ζώνη κι ήμουν πίσω».

Όταν άκουσε για πρώτη φορά ότι δεν θα περπατήσει ξανά το σοκ που πήρε ήταν μεγάλο.

«Ήμουν στην ανάνηψη ή στην εντατική κι ήταν μια νοσοκόμα και μου είπε ωμά ότι δεν θα περπατήσεις ξανά. Ήταν τότε σοκ γιατί από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος αυτό που είπα είναι ότι οτιδήποτε και να έχει γίνει, θα το παλέψω. Λέω θα κάνω γυμναστική και θα περπατήσω γιατί κατάλαβα ότι δεν θα μπορώ να κουνήσω τα πόδια μου. Δεν ήταν σωστό που μου το είπε, το σωστό θα ήταν να μου το πει ο γιατρός μου. Το θεωρώ ανοησία» είπε ο Πάνος Τριανταφύλλου.

«Δεν έχω πάει ποτέ σε ψυχολόγο γιατί δεν ένιωσα την ανάγκη. Οι ψυχολόγοι μου ήταν οι φίλοι μου, οι γονείς μου, η σχέση μου.

«Για να καταλάβω ότι αυτό που έπαθα ήταν μόνιμα πέρασε καιρός. Ο γιατρός μου είχε πει γίνονται θαύματα. Δεν είναι εύκολο να το αποδεχτείς. Όταν περνούσε ο καιρός και δεν άλλαζε η κατάσταση είδα ότι ήταν μονόδρομος».

Όπως είπε, οι δυσκολίες της καθημερινότητας δεν λείπουν αλλά έχει μάθει να τις υπερνικά και να ζει με αισιοδοξία.

Όσο για το πώς ασχολήθηκε με την ξιφασκία είπε:

«Πριν από το ατύχημά μου, μού άρεσε ο αθλητισμός αλλά δεν ασχολούμουν μ την ξιφασκία. Η ξιφασκία ήρθε το 2009 και ενώ έπαιζα μπάσκετ και ήμουν ο αρχηγός της Εθνικής αλλά δεν υπήρχε προοπτική να πάμε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Εγώ γούσταρα να φτάσω ψηλά κι έψαξα να βρω ένα ατομικό άθλημα. Κοίταξα ακόντιο, δίσκο, σφαίρα αλλά κάποιος μου πρότεινε την ξιφασκία επειδή έχω μακριά χέρια».