Ο Χάρης Μαυρουδής μίλησε την Πέμπτη (02/12) στο «MEGA Καλημέρα» για το ελληνικό #MeToo στο θέατρο, αλλά και σχολίασε την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να μη συνεχίσει στην παράσταση «Ρινόκερος».

«Η δική μου αφετηρία ήταν ευκολότερη από άλλων, όχι επειδή εκμεταλλεύτηκα το όνομα του πατέρα μου», αποκάλυψε.

Ο Χάρης Μαυρουδής εκμυστηρεύτηκε πως είχε υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο, τις οποίες είχε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα, είχε ακούσει πως ένας από τους κατηγορούμενος έβγαινε με νέα παιδιά, αλλά δεν περίμενε ότι μιλούσαν για ανήλικα.

«Καλό θα είναι να μείνουμε γύρω από αυτά που έχουν συμβεί και να μη λέμε την μικρή και ασήμαντη ιστορία μας. Είχα ακούσει για κακοποιητικές συμπεριφορές, όχι όμως για σεξουαλική βία. Ήμουν κι εγώ παρών σε περίπτωση χειροδικίας στο θέατρο».

Το θέμα των ημερών στον καλλιτεχνικό κόσμο είναι η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», γιατί δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους, όπως ισχύει πλέον με τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

«Ο Άρης Σερβετάλης είναι συνεπής στην άποψή του. Αν η αιτία είναι θρησκευτική, τότε φοβάμαι ότι είναι με τη λάθος πλευρά της ιστορίας», δήλωσε.