Πληθαίνουν οι καταγγελίες πιστών για τον αντιεμβολιαστικό αγώνα που δίνει ιερέας στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στην Ιερά Οδό, ο οποίος, μάλιστα, πρόστρεξε στην βοήθεια ενός γιατρού που βγήκε σε αναστολή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης γιατί είναι ανεμβολίαστος, προκειμένου να συνδράμει με την επιστημονική του γνώμη.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και ειπώθηκαν στην εκπομπή Live News, πρόσφατα, μάλιστα μοιράστηκαν στο πνοίμνιο μέχρι και φυλλάδια με αυθαίρετες οδηγίες, χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο, για το τι να κάνει κάποιος αν νοσήσει από κοροναϊό.

Ο πατέρας Γεώργιος μίλησε στην εκπομπή του MEGA, εξηγώντας όσα πιστεύει για τον κορονοϊό και τα εμβόλια, ενώ απάντησε και στους ισχυρισμούς καταγγέλλουσας περί χάους μέσα στην εκκλησία και «κηρυγμάτων» για τον κορονoϊό που «δεν χρειάζεται εμβολιασμούς».

Παραδέχεται ότι είναι ανεμβολίαστος, ωστόσο ισχυρίζεται πως δεν προτρέπει κανέναν να μην εμβολιαστεί, αλλά και πως «σε μια εκκλησία οι μάσκες και τα εμβόλια είναι περιττά».

«Εγώ δεν έχω κάνει εμβόλιο και το λέω ευθαρσώς. Δεν έχω κάνει εμβόλιο. Ο ναός είναι μικρός και έρχονται άνθρωποι που είναι το 90% του εκκλησιάσματος κάθε Κυριακή. Δόξα τω Θεώ. Ούτε εγώ ούτε οι άνθρωποι έχουν νοσήσει» είπε χαρακτηριστικά ο π. Γεώργιος.

«Κάτι ύποπτο υπάρχει»

Αφού διευκρίνισε πως πριν σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για τα εμβόλια και αποφασίσει για τον δρόμο που θα ακολουθήσει στην πανδημία, έψαξε και μίλησε με ανθρώπους που ξέρει και εμπιστεύεται, δήλωσε πεπεισμένος πως «κάτι ύποπτο υπάρχει».

Παράλληλα, υποστήριξε πως «βλέπει» πίσω από τα νέα κυβερνητικά μέτρα ένα «οργανωμένο σχέδιο με στόχο να κλείσουν οι εκκλησίες» και μάλιστα κάλεσε έναν… ομοϊδεάτη του γιατρό, πριν από 10 ημέρες, για να λύσει τις απορίες των πιστών.

Ο γιατρός

«Θα είναι η υγεία που θα φροντίσουμε να ξέρουμε τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε υγιείς. Και να μη χρειαζόμαστε την κάθε Παγώνη, η οποία δεν μας εκπροσωπεί εμάς τους γιατρούς, έτυχε να ψηφιστεί από τους πέντε φίλους της επειδή κανένας γιατρός φυσικά δεν πήγε να ψηφίσει» ακούγεται να λέει ο νευρολόγος Αλέξανδρος Βασάρας, στο βίντεο που «έπαιξε» στην εκπομπή.

Ο γιατρός, ο οποίος βγήκε πρόσφατα σε αναστολή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, τάσσεται ξεκάθαρα κατά των εμβολίων, υποστηρίζοντας ότι απώτερος στόχος είναι να γίνουμε πειραματόζωα.

«Ό,τι γίνεται στην Αμερική το ακολουθεί ο κόσμος. Ορισμένες φορές βέβαια τους έχουμε ξεπεράσει όπως έλεγε και η Παγώνη «για να τους ξεπεράσουμε τους Αμερικάνους και να είμαστε μπροστά». Από πότε, μωρή Παγώνη, θέλεις να είμαστε μπροστά εμείς; Σε ποιο πράγμα να είμαστε μπροστά; Έτσι γίνονται κάποια πειράματα» προσθέτει.

Ο αρνητής γιατρός έχει αναλάβει μάλιστα ενεργό δράση, καθώς μοίρασε στους πιστούς ένα φυλλάδιο, με συνταγές και συμβουλές σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει με κορονοϊό.

Από τη μια πλευρά υπάρχουν φάρμακα, ακόμα και αντιβιώσεις, και από την άλλη οδηγίες ακόμα και για τη διατροφή. «Δεν πίνουμε νερό, ελαχιστότατο, όταν τρώμε 20 λεπτά πριν, και μετά πίνετε νερό όταν το ζητήσει το σώμα σας. Όχι πριν από το μισάωρο. Όχι άσπρο ψωμί και καλύτερα αποφεύγουμε τα λευκά αλεύρια. Προβιοτικά κατσικίσια προϊόντα. Όχι άλλα γαλακτοκομικά. Απαγορεύεται το χοιρινό» αναγράφεται μεταξύ άλλων σε αυτό.

Την ίδια ώρα, μια καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε ένας κύριος που είπε ότι είναι γιατρός και μας έλεγε ορισμένα πράγματα πώς να προστατευτούμε αν έχουμε κορονοϊό και έχουμε πυρετό».

Για τον πατέρα Γεώργιο πάντως, ο συγκεκριμένος γιατρός είναι «ψύχραιμος, συγκροτημένος και σε καμία περίπτωση φανατικός. «Είναι συγκροτημένος και καθόλου φανατικός. Είπε αρκετά πράγματα, μας είπε ότι το εμβόλιο ενέχει κινδύνους» δήλωσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.