Ένα λάθος κόντεψε να στοιχίσει ακριβά στους παρουσιαστές του «World party» που με την κάμερα τους γυρίζουν όλο τον κόσμο, βιώνοντας extreme εμπειρίες. Στο επεισόδιο που θα προβληθεί την Τετάρτη 25 Μαρτίου στις 21.45, η ζωή του Γιώργου Μαυρίδη, τέθηκε σε πολύ σοβαρό κίνδυνο.

Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης προχωρούν στην εκπλήρωση ενός ακόμη στόχου, να περπατήσουν σε ένα από τα ψηλά βουνά των Ιμαλαΐων, στην πλευρά του Νεπάλ.

Το ταξίδι ξεκινά από το Κατμαντού, μια πόλη χαοτική, αλλά γεμάτη χρώματα. Εκεί, ο Σάκης και ο Γιώργος γνωρίζουν τον Ανούπ, έναν ντόπιο, που αποφασίζει να τους βοηθήσει με την κινηματογράφηση της εκπομπής, ως ερασιτέχνης φωτογράφος.

Η δράση κορυφώνεται, όταν οι παρουσιαστές-εξερευνητές, ανεβαίνουν στα 4500 μέτρα με ελικόπτερο!
Λόγω απειρίας θα έρθουν αντιμέτωποι με το altitude sickness, τη νόσο των ορειβατών, που εμφανίζεται λόγω απότομης αλλαγής υψομέτρου. Ο Γιώργος χάνει την ανάσα του και πλαγιάζει στο έδαφος. Η φιάλη οξυγόνου σταματά να λειτουργεί. Για πρώτη φορά η κατάσταση γίνεται πραγματικά επικίνδυνη! Μόνη λύση, η κατάβαση του βουνού.

Για την περιπέτειά του αυτή μίλησε πρόσφατα ο Γιώργος Μαυρίδης στο περιοδικό «Mytv».

«Πέφτω κάτω και προσπαθώ να καταπιώ αέρα. Η φιάλη οξυγόνου που έχουμε μαζί μας δεν λειτουργεί από δικό μας λάθος και οι επόμενες 8 ώρες είναι ίσως ό,τι πιο δύσκολο έχω ζήσει μέχρι τα 36 μου χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που φτάνω τόσο κοντά στον θάνατο και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και σας μιλάω αυτή τη στιγμή. Η περιπέτεια αυτή είναι κάτι που ίσως θα θυμάμαι για πάντα».

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής